image

Unga Fredsbyggare

Unga fredsbyggare utbildar unga vuxna i konfliktlösning och medling enligt metoden Dialogue for Peaceful Change. Vi stärker unga som fredsaktörer genom påverkansarbete, för att skapa ett mer inkluderande och tryggt Sverige.

Unga vuxna behöver idag hantera ett polariserat samhälle med konflikter som pågår lokalt såväl som globalt. Det är inte ovanligt att man som ung befinner sig i konfliktfyllda situationer utan verktyg, erfarenhet eller kunskap om hur man kan lösa dem. Det är en riskfylld vardag.

Unga Fredsbyggare ökar kunskapen och ger effektiva verktyg för konfliktlösning och medling. Vi utbildar i varför konflikter uppstår, eskalerar och hur de kan förebyggas. Vi väljer ut kursdeltagare som har möjlighet att påverka många ungas liv genom sitt yrken eller informella roll i sin ort, som är trovärdiga budbärare. Vi utbildar även andra aktörer från civilsamhället, kommuner eller företag.

Vi är övertygade om att unga vuxna behöver ta större plats i Sveriges fredsarbete för att det ska lyckas. Inte bara för att det är deras demokratiska rättighet, utan även för att de besitter ovärderlig kompetens som behöver tas tillvara. Därför arbetar vi efter FNs resolution 2250 om Unga Fred och Säkerhet, och ser unga som en resurs för bygga fredligare samhällen.

Vi som jobbar med Unga Fredsbyggare och Dialogue for Peaceful Change runt om i landet: 

Sarah Dolah, nationell projektledare och utbildare DPC

Linda Skogsby, Projektmedarbetare och utbildare DPC

Kontakt

phone

Telefon & email

+46760010644
sarah.dolah@fryhuset.se
contact

Sarah Dolah

Nationell projektledare
+46760010644

TRUE STORIES

True stories

Berättelser från Fryshuset Inspireras av unga, anställda och andra på Fryshuset.

Visa alla berättelser

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår