Om oss


Vi som arbetar på Vänd oss inte ryggen heter Maria Bolme, Karin Forsslund, Rebecca Rusz och Gabriel Riveros Vilches.


Maria Bolme – Projektledare och initiativtagare
maria.bolme@fryshuset.se
+46 (0) 708 777 418

Min passion är kultur- och samhällsfrågor och allra helst i kombination. Jag har en bakgrund som projektledare, producent, föreläsare och kreatör inom film och scenkonst samt barn- och ungdomsrättsfrågor. Studerat Kriminologi, Pedagogik, Drama-teater-film, Centrum för Barnkultur samt Barn- och ungdomsvetenskap. Jag är även utbildad Steg-1 KBT-terapeut inom psykoterapi.


Karin Forsslund – Samordnare och kulturpedagog i drama
karin.forsslund@fryshuset.se
+46 (0) 76 001 07 06

Jag brinner för att genom drama och interaktiv teater lyfta rättighetsfrågor och tillsammans med de jag möter hitta former för positiv förändring, relationsskapande och kommunikation. Har mångårig erfarenhet av att arbeta i gymnasiet, på kulturskola, med skapande skola, mot särskolan samt som fortbildare av personal inom olika yrken. Har studerat bland annat genuspedagogik, teaterpedagogik och sexualitetskurser, är legitimerad teaterlärare för gymnasiet och läser masterprogrammet i sexologi på Malmö Universitet.


Rebecca Rusz – Samordnare och kulturpedagog i drama
rebecca.rusz@fryshuset.se
+46 (0) 76 001 08 02

Jag brinner för att se styrkor och inte svagheter i människor och att se styrkorna utvecklas genom kreativitet, skapande och fantasi. Jag har en bakgrund som castare/researcher inom tv-branschen samt mångårig erfarenhet som drama- och teaterpedagog på kulturskola. Älskar scenkonst och att använda effektiva verktyg som drama. Har studerat en Fil.Kand i teater vid The American College of Greece, Aten, samt kurser i drama- och specialpedagogik på Stockholms Universitet. Har även en TV-journalistikutbildning från Medieinstitutet. Jag studerar för närvarande ett magisterprogram i drama och tillämpad teater vid Stockholms Universitetet.


Gabriel Riveros – Samordnare och kulturpedagog i dans, poddradio och film
gabriel.riveros@fryshuset.se
+46 (0) 76 001 07 93

Mitt hjärta brinner för barnrättsfrågor och estetiska uttrycksformer. Jag har en bakgrund som danspedagog samt kreatör för diverse film, radio och dansevenemang inom grundskolan men även som frilansande konstnär. Har därtill arbetat med ungdomsprojekt där ungdomars delaktighet, rättigheter och medborgarskapande i samhället varit i fokus. Studerat multimedia – pedagogik och teknik, film och radioproduktion samt kandidatprogrammet i danspedagogik på Dans och cirkushögskolan.

 

Vänd oss inte ryggen är ett treårigt demokratiprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet ska utveckla kreativa och estetiska metoder i syfte att stötta och stärka skolan i sitt demokratiuppdrag. Projektstart maj 2019

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår