Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

16 Aug - Nyhet

Låt oss hylla Lugna Gatan Husbys nyutbildade juniorer!

15 stolta tjejer och killar tog emot sina diplom och får nu delta som juniorer i Lugna Gatan Husbys helgvandringarvandringar. Områdespolisen Martin Marmgren och lokalmedia var också på plats för att gratulera. Pola Ali, som är verksamhetschef för Föredöme & Framtidstro i Fryshuset i Husby, höll tal tillsammans med ungdomsgruppens ledare.

Utbildningen har pågått intensivt under tre månader och i huvudsak handlat om etik och moral, konflikthantering, lag och rätt, första hjälpen, jämställdhet och samarbete.

Efter utbildningen har de fortsatt kontakt med Fryshuset i Husbys övriga verksamheter och träffas regelbundet. Utöver helgvandringarna med Lugna Gatan, och när tillfälle ges, bjuds juniorer in till utbildningar, aktiviteter, föreläsningar och timbaserade uppdrag. Fryshuset stödjer dem också i att själva arrangera och genomföra aktiviteter. Några juniorer kan bli utvalda till att bli trainees, vidareutbildas och jobba inom Lugna Gatans verksamhet.

Jag tycker att Lugna Gatan är ett smart koncept som låter de unga från orten själva förändra området till något de vill att den ska vara. På utbildningen får vi massor med erfarenhet men ibland också en del uppdrag. I år fick vi chansen att jobba som trygghetsvärdar under Järva politikerveckan eftersom Fryshuset samarbetade med dem, säger Olivia Ström, diplomerad junior inom Lugna Gatan.

Några av juniorerna gjorde ett fantastiskt jobb som trygghetsvärdar under Järva politikerveckan i år!

De fick en extra utbildning i säkerhet, pröva sina kunskaper från Lugna Gatan i praktiken och tjäna lite extra timpengar för sin insats. En bra sak att skriva på sitt CV också. De gjorde en otroligt bra insats under veckan, säger Hussein Reza, arbetsledare inom Lugna Gatan i Husby som följt ungdomarna genom utbildningen

Läs mer om Lugna Gatan >>

Följ Fryshuset i Husby på Facebook >>