Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

27 Feb - Nyhet

Sopköket kan ta över skolmaten i Husby

Sopköket utsågs till Årets Företag i tävlingen Sveriges ungdomsentreprenör. Nu kan företaget komma att ansvara för skolmaten i Fryshuset i Husby efter att ha inlett ett samarbete med Fryshuset.

Det senaste halvåret har Sopköket haft cateringuppdrag för bland andra H&M och Stockholms Handelskammare. Om allt går vägen kommer Sopköket att ansvara för skolmaten i Husby från och med april med varor skänkta från butiker och med personal anställd från området. Nu saknas bara en köksmästare som man hoppas rekrytera från närområdet. Det berättar Filip Lundin, Sopkökets grundare, för Dagens Nyheter.

– Vi letar fortfarande efter personen ska planera ihop maten som vi får, så det blir bra och olika maträtter varje dag. Råvarorna för nästkommande dag kommer på eftermiddagen dagen före. Det behövs någon erfaren och kreativ som går igång på hållbarhetsidén.

Fryshusets vd Johan Oljeqvist menar att Sopkökets idé stämmer helt överens med Fryshusets visioner.

– Vi tror att det är en förträfflig idé. Man jobbar mycket med återvinning, men det är ju ännu bättre att faktiskt använda maten. Det här passar oss perfekt av tre anledningar. Fryshuset vill göra så mycket som möjligt för att minska klimatpåverkan, vi vill stötta unga entreprenörer och också stötta verksamheter som anställer lokalt i Husby, säger han till DN.

Läs artikeln i Dagens Nyheter här.