1000 sommarjobb för Stockholms unga i Beredskapslyftet: Sommar

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-6-11
plats Hammarby Sjöstad plats Skärholmen

”Vi ser fram emot att välkomna alla ungdomar som sökt och fått ett sommarjobb och ge dem verktyg för sitt framtida arbetsliv.”

 

Flera tusen sommarjobb har försvunnit på grund av coronakrisen. Mot denna bakgrund utlyste Stockholms stad därför en upphandling som Fryshuset, i samarbete med Novare, deltog i. Uppdraget är nu att ge 1000 ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren 2020. Målet är att det ska ge ungdomarna användbara kunskaper och kontakter samt en viktig inblick i näringslivet och därigenom visa vilka möjligheter som finns för dem i framtiden genom en första arbetslivserfarenhet.

– Fryshusets hållning under coronakrisen är och har varit att fortsätta hålla öppet för unga, när så mycket annat stänger ner. Att kunna erbjuda ungdomar sommarjobb och sysselsättning i sommar är en högprioriterad fråga för oss och jag är glad att vi nu kan genomföra den här satsningen tillsammans med våra samarbetspartners, säger Johan Oljeqvist, VD för Fryshuset.

Beredskapslyftet: Sommar sker i samarbete mellan Fryshuset och Novare och på uppdrag av Stockholms stad som också är delfinansiär genom upphandlingen. Övriga finansiärer är Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond, Goldman Sachs, Investor, SEB och Tre.

– Vi ser fram emot att välkomna alla ungdomar som sökt och fått ett sommarjobb och ge dem verktyg för sitt framtida arbetsliv. Vi kommer bland annat ge kunskaper inom projektledning, retorik och entreprenörskap men också insikter om olika arbetsplatser tack vare samarbetet med näringslivet. Vi ska också ge praktiska kunskaper inom bland annat odling och första hjälpen. Vi hoppas detta sammantaget ska ge alla unga som deltar en inspirerande och meningsfull sommar, säger Ali Gaher, projektledare från Fryshuset.

– Ingen av oss har tidigare genomfört ett sommarprojekt i den här skalan och jag ser fram emot att vi för var och en av de här ungdomarna kommer skapa minnen för livet, säger Delal Apak från Novare som är projektledare för Beredskapslyftet: Sommar.

Arbetet kommer ske i Fryshusets lokaler i Hammarby Sjöstad, Husby och Skärholmen och startar tisdagen den 16 juni.

Läs mer här >> 

 

————————————————

De jobb som startar nu är redan fördelade. Det kan uppstå vakanser senare i sommar men det är stadsdelarna som fördelar platserna. Läs mer här: https://jobba.stockholm/feriejobb/

De som fått bekräftat att de fått sommarjobba kan kontakta Ali Gaher, verksamhetschef för Arbete & entreprenörskap på Fryshuset i Hammarby Sjöstad, på ali.gaher@fryshuset.se

De som är intresserade av sommarjobb och vill söka ska kontakta sin stadsdel.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår