250 sommarjobbare till Fryshuset i sommar

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 6/22/2022

Under nio veckor ska Fryshuset sätta ungdomar från hela Stockholm i arbete. Temat för i år är ekologisk hållbar odling och trygg stad, och syftar till att öka kunskapen om hur Stockholm kan bli en tryggare och mer hållbar stad och hur man som individ kan bidra till det.

Varje arbetsperiod varar tre veckor och parallellt med arbetsuppgifterna hålls även teoripass som ska ge användbara kunskaper och kontakter med näringslivet. Teoridelen hålls tillsammans med bland annat LO, Försvarsmakten, Bank of America och Fryshusets egen entreprenörsskapsverksamhet Powerhouse.

”Vi försöker se på ungas behov utifrån ett helhetsperspektiv där både skola, fritid och jobb spelar en viktig roll för att unga ska kunna utvecklas och växa. Därför känns det så bra att vi under sommaren kan ge unga chansen att ta ett första kliv ut på arbetsmarknaden genom våra feriejobb samtidigt som de får en referens och en första rad att skriva på sitt CV”, säger Andreas Jakobsen-Rydstedt, verksamhetschef på Fryshuset.

Alexandra och Olivia är båda 16 år och från Södermalm. De slutade just nian och har nu fått sitt första sommarjobb:

Hur känns det?

Alexandra: ”Det känns jättebra, den här veckan ska vi odla, och förra veckan städade vi ute, plockade ogräs, sopade hela skolgården och sedan var vi i skolköket två dagar då vi gjorde röror och bakade bröd. Det roligaste hittills var köket för där hade vi bra musik. Det var väldigt roligt faktiskt!”

Vad vill ni jobba med i framtiden?

Olivia: ”Jag tror nånting med människor. Jag vill hjälpa människor, eller bidra med något. Så kanske psykolog eller socionom. Jag har sökt till Sam-beteende, för jag tycker det är intressant med människor och beteenden och sånt där, men jag vet inte helt säkert.”

Alexandra: ”Alltså, jag har typ ingen aning, jag ska gå ekonomi, och kanske blir typ advokat eller nånting. Egentligen vill jag bli modell men man kanske behöver en back up plan haha”.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår