Civilsamhället fick dela på en miljard kronor - Fryshuset fick 18 miljoner

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2024-03-15
plats Göteborg plats Malmö plats Hammarby Sjöstad

På Svenska Postkodlotteriets galakväll stod det klart att 61 ideella organisationer får dela på 1 021 711 232 kronor från Postkodlotteriet 2024. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har vi fått 18 miljoner kronor i stöd det här året.  

– Stödet från Postkodlotteriet är otroligt värdefullt för Fryshuset. Det möjliggör för oss att agera där vi ser att behoven är som störst och göra de insatser som vi ser är de mest relevanta för unga, säger Fryshusets vd Johan Oljeqvist. 

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv. Alla organisationer är olika men har samma mål – att tillsammans göra världen bättre för människa, djur och natur.  

Genom åren har Fryshuset sammanlagt fått hela 242 500 000 kronor. 

Under 2023 har vi arbetat för att säkra ungas möjlighet till fortsatta positiva sammanhang och bidragit till att stötta unga i deras mående, motivation och framtidstro. Se tre exempel av flera nedan: 

  • Under 2023 har Fryshuset basket utbildat och utvecklat 250 ledare för att säkerställa att verksamheten växer med hög kvalitet. Fryshuset basket har också arrangerat en egen internserie i Fryshusets Arena och runt 800 matcher har spelats med matchledare och domare från våra egna ungdomslag. 
  • Under 2023 har Fryshuset i Stockholm haft aktiviteter i Järva med fokus på event, musik och att sammanföra unga för att öka deras delaktighet.  
  • Stödet har möjliggjort för Fryshuset att arbeta för en mer jämställd musikbransch, samt ökat chansen för fler unga att kunna jobba med sin passion genom projektet You+Music. 

#Postkodeffekten  

Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten. Läs mer om Postkodeffekten här!