DPC Global och Fryshuset tecknar samarbete

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2024-05-08
verksamhet Medling och konfliktlösning

Collin Craig, grundare av Dialouge for Peaceful Change (DPC) besökte i april månad Fryshuset för undertecknandet av ett samarbetsavtal mellan DPC Global och Fryshuset. 

Partnerskapet mellan DPC Global och Fryshuset startade redan 2018 med målet att stärka verktygen i konflikthantering som unga har tillgång till. Projektet bidrog till utvecklingen av ett nationellt nätverk av unga människor över hela Sverige som har genomgått utbildningen i medling och konflikthantering, genom vilket de har haft en plats att få stöd och råd från varandra om hur man gör Sverige till ett säkrare och mer inkluderande plats för ungdomar. 

Samarbetet har lett till en betydande tillväxt av DPC-utbildningen på Fryshuset, där även personal har fått tillgång till att delta i utbildningen. Fryshuset har hittills utbildat över 250 personer i Dialouge for Peaceful Change, vilket vittnar om engagemanget och intresset för att utveckla kompetensen inom konflikthantering. 

I en tid präglad av oro och med ett ökande behov av kunskap inom konflikthantering och medling tar Fryshuset nu en ännu större roll i området. Med över 35 års erfarenhet av att engagera unga människor är Fryshuset väl positionerat för att ta ledningen. I september 2024 kommer Fryshuset också att erbjuda DPC-utbildning till individer som är intresserade av att lära sig mer om medling och konfliktförståelse i deras arbetsliv.

Vi är djupt tacksamma och stolta över det växande samarbetet mellan DPC Global och Fryshuset, och vi ser fram emot att fortsätta stödja och främja kunskapen och kompetensen inom konflikthantering för en säkrare och mer inkluderande framtid för alla ungdomar.