Elektra-utbildning_hösten 2023 och våren 2024

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2023-10-19
plats Malmö

Kostnadsfri utbildning inom normmedvetenhet och hedersrelaterat våld och förtryck

Är du intresserad av att Elektra besöker din skola eller fritidsgård?

Elektra vill erbjuda er ett kostnadsfritt utbildningspaket för att stärka och öka ungas engagemang och kunskap om normer och hedersrelaterat våld medan ni har kul medan ni lär er.

Vi vet att samhället förändras och att kraven på läroplanen ökar, också då kraven om att undervisa om hedersrelaterat våld och förtryck.

Om oss

Elektra är en del av ungdomsorganisationen Fryshuset. Elektra arbetar för ett samhälle fritt från förtryck, våld och andra kränkningar, påverkar attityder, arbetar förebyggande och sprider kunskap genom att utbilda unga. Vi vet att ungdomars delaktighet i samhället är av största vikt och vi är fast beslutna att stötta dem på deras resa. Därför är vi stolta över att erbjuda ett unikt tillfälle till er skola.

Utbildningspaket

Elektras kostnadsfria utbildningspaket med 5 workshops har utformats för att öka medvetenheten om normer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi erbjuder dessa under hösten 2023 och våren 2024. En lektionstimme i veckan, under fem veckor. Vi ser helst att dessa träffar schemaläggs inom den ordinarie undervisningstiden.

Genom att delta i våra workshops får era elever inte bara värdefull kunskap om dessa viktiga ämnen, utan dem kommer också utveckla förmågor som gör dom medvetna och ansvarstagande medborgare.

Våra erfarna och engagerade ambassadörer kommer att ge era elever insikter som kommer att påverka dem positivt i både skolan och livet utanför.

Anmäla er idag! Antal tillfällen är begränsade, så det gäller att vara först till kvarn.

 

Kontakta oss

Hör av er till Fryshuset- Elektra för mer information och anmälan av er skola.

Joanna Borglind
Verksamhetsansvarig
Telefon: +46 76-001 06 26
E-post: joanna.borglind@fryshuset.se

Vi ser fram emot att samarbeta med er!