Fryshuset får 16,2 miljoner av Svenska Postkodlotteriet

Svenska PostkodLotteriet delar årligen ut hela sitt överskott till sina förmånstagare. Igår kväll delade man under festliga former ut drygt 16 miljoner kronor från sitt basstöd till Fryshuset.

De 16 200 000 miljoner kronor som postkoden valt att stödja Fryshuset med under 2019 kommer att användas för utvecklingen av Fryshuset och för att få möjlighet att göra de förändringar, och skapa de nya verksamheter och aktiviteter, som är de mest relevanta för att vi ska kunna leva vår vision – att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen.

–Tack vare bidraget från Svenska Postkodlotteriet har vi möjlighet att agera direkt när vi ser behov i samhället men får också en möjlighet att utveckla befintliga och nya verksamheter med och för unga, säger Johan Oljeqvist, vd Fryshuset.

Varje år fördelas PostkodLotteriets överskott till förmånstagarna, 56 organisationer som är verksamma inom ideell sektor. Stödet går både till befintligt verksamhet och utveckling. Förmånstagarna arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, natur och miljö, forskning och hälsa. Sedan lotteriet startade år 2005 har det genererat 10 miljarder kronor stöd till ideell sektor.