Fryshuset får fortsatt stöd av Fastpartner

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-04-28

Fastpartner fortsätter att stötta Fryshuset och tecknar ytterligare ett treårigt samarbetsavtal. Fryshuset är därmed garanterade en årlig summa om 1,5 MSEK. Samarbetet som pågått i flera år har gett båda organisationerna goda resultat.

 

– Fastpartners bidrag är helt avgörande för att vi ska kunna hålla öppet på skolloven, våra ”Lovely Days”. För många unga är det då vi behövs som mest, när skolorna stänger och deras enda stabila punkt i vardagen försvinner. Dagarna på loven hos oss på Lovely Days blir för många en språngbräda och början till en samhörighet. Vi ger dem en meningsfull fritid och tro på sig själva. De utvecklas enormt under dessa dagar säger Johan Oljeqvist, VD på Fryshuset.

 

– Vi är i ett läge där vi vrider och vänder på varenda krona men att fortsätta stötta Fryshuset är ett självklart val för oss. Vi fortsätter ta stort samhällsansvar och prioritera detta samarbete. Det är extra viktigt att stötta våra ungdomar, vår framtid, i tider som dessa säger Sven-Olof Johansson, VD på Fastpartner.

 

Fastpartners grundare Sven-Olof Johansson och Fryshuset grundare Anders Carlberg fann gemenskap hos varandra för ett antal år sedan genom förståelsen för betydelsen av idrotten och entreprenörskapet. Sedan dess har ett samarbete mellan organisationerna växt fram och idag finns ett väl utvecklat partnerskap där Fastpartner långsiktigt och med stort förtroende för Fryshuset stöttar verksamheten vidare.

 

Huvuddelen av Fastpartners bidrag går till verksamheten Lovely Days, som ansvarar för att hålla Fryshuset öppet och välkomnande under skolloven. Många unga har ingen möjlighet att resa bort under skolloven. Alternativet för många är att hänga på gator och torg. I värsta fall riskerar de att hamna i destruktiva och farliga sammanhang. Hos Fryshuset får en trygg och utvecklande plats att vara på, samt positiva erfarenheter att berätta om när skolan startar igen. 

 

Nu är partnerskapet förlängt med ytterligare tre år, med ambitionen att hitta ytterligare synergier inom de stadsdelscentrum där båda parter är lokalt verksamma, såsom exempelvis Rinkeby.