Fryshuset till Karlskrona

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2022-09-15

I förra veckan blev det klart att Fryshuset kommer öppna en ny mötesplats i Karlskrona för unga mellan 13 och 25 år. Ambitionen är att det ska bli en mötesplats där man med lokala aktörer främjar ungas inkludering, skapar framtidstro och hopp och bidrar till ungas positiva utveckling.

Mötesplatsen kommer ligga i stadsdelen Mellanstaden. Enligt Karlskrona kommuns och Polisens årliga trygghetsmätning är den upplevda otryggheten högre än i andra områden i kommunen. Det är också ett område med stora socioekonomiska utmaningar.

– Vi är medvetna om att det finns en del utmaningar i Mellanstaden, men vi har verksamhet på olika orter i Sverige och har god erfarenhet och metoder för att kunna bidra på ett positivt sätt, säger Per Sjölin, verksamhetschef för Fryshuset Småland/Öland, i en intervju med Sveriges Radio P4 Blekinge.

Mötesplatsen kommer öppna i början av nästa år och är ett resultat av det avtal om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) som tecknades i början av september. Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning.