Fryshuset utökar skolverksamheten

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2024-01-15

Fryshuset utökar sin skolverksamhet i Järva och startar Fryshuset Grundskola Akalla för att kunna erbjuda fler elever plats inom årskurserna F-9. 

Fryshusets har under flera år drivit grundskola i Husby. Skolan har länge haft elever i kö, och samtidigt letat efter nya och bättre anpassade lokaler för F-6-verksamheten.

Nu har Fryshuset skrivit kontrakt för att hyra lokalerna där den nu stängda Cordoba International School tidigare hade sin skolverksamhet. Eleverna i årskurs F-6 kommer att gå i lokalerna i Akalla, medan eleverna i årskurs 7-9 kommer att gå i de befintliga lokalerna i Husby. Tillsammans kommer skolorna ha plats för ca 900 elever. 

Sedan det i julhelgen blev klart att Fryshuset utökar sin grundskoleverksamhet i Järvaområdet har hittills 480 nya elever sökt till Fryshuset grundskola i Akalla och Husby. 

– Vi är väldigt glada för att vi nu kan erbjuda fler unga plats i våra skolor. Skolan är en oerhört viktig plattform där grunden för ungas framtid byggs. Att gå ut grundskolan med gymnasiebehörighet är en av de mest centrala faktorerna för att bli en del av samhället och inte hamna utanför. Vårt mål är att ge alla elever förutsättningar att lyckas med sina studier, säger Johan Oljeqvist, vd för Fryshuset.

Fryshuset driver utöver grundskolorna i Akalla och Husby även en grundskola för årskurs 7-9, gymnasium och yrkesdanslinje i Hammarby Sjöstad samt folkhögskola i Stockholm och Nybro. Skolstart för de nya eleverna i Järva är den 15 januari.