Fryshuset X Hello World! i samarbete inom programmering och digitalt skapande

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2024-03-01
plats Malmö

Fryshuset i Malmö och Hello World! har inlett ett samarbete för att möta två av dagens mest påtagliga utmaningar: integration och kompetensbrist inom tekniksektorn. Det är här After School-programmet kommer in i bilden som ett banbrytande initiativ för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden.

After School hålls på torsdagar i Fryshuset, är helt gratis och alla deltagare får låna en dator för att delta i aktiviteterna. Genom en kombination av prova-på-sessioner och kurser för barn och ungdomar mellan 8-16 år, inspirerar vi unga att växa och utvecklas inom programmering och STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Hello Worlds ledare, universitetsstudenter från tekniska högskolor, inte bara utbildar utan fungerar även som förebilder och dörröppnare till framtidens möjligheter inom STEM. Deras engagemang och insatser är avgörande för att vägleda och inspirera nästa generation av teknikinnovatörer.

– Med Hello World After School demokratiserar vi tillgången på utbildning såväl som techbranschen. Med kostnadsfria kunskapsfrämjande aktiviteter, lånedatorer och möten med engagerade högskolestudenter och näringsliv – inspireras barn och unga att upptäcka och utvecklas inom STEM och digitalt skapande. säger Maria Arneng, generalsekreterare på Hello World!

Tack vare samverkan och partnerskap mellan privata aktörer och civilsamhället ges barn och unga möjlighet att delta i aktiviteter samt får tillgång till nödvändig utrustning. Hello World! After School möjliggörs tack vare finansiering från partners som exempelvis Toca Boca, HM och 3stepIT.

– För oss handlar detta om demokrati och allas lika värde. Det ger fler barn fantastiska möjligheter att få ta del av en värld som de annars riskerar missa. Jag är glad att vi kan erbjuda detta på vår mötesplats i Folkets park. ” säger Jenny Berg Nilson, Fryshuschef Malmö

After School är inte bara en fritidsaktivitet – det är en investering i framtiden. Genom att ge unga människor möjlighet att utforska och utveckla sina färdigheter inom STEM-ämnen, samtidigt som vi erbjuder dem vägledning och möjligheter till framtida karriärer, skapar vi en mer inkluderande och kompetent samhällsstruktur för morgondagen. Med After School tar vi ett steg mot en ljusare och mer jämlik framtid för alla.

För reportage och frågor: Terése Bergsten, 0763019600