Insamling till unga vuxna i hemlöshet

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-03-27

Fryshuset är en stiftelse som jobbar för att unga ska få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda och att de ska få sina röster hörda i samhället. En grupp som vi möter i våra verksamheter runt om i Sverige är unga vuxna i hemlöshet, som är en extra utsatt målgrupp i corona-pandemin.

Tidigare i veckan gick Fryshusets projektledare för Barn och unga i migration tillsammans med Värmestugan Ung Malmö och War Child ut med en debattartikel som uppmärksammar situation för unga vuxna i hemlöshet med anledning av Corona-Pandemin. Där tog man upp att Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händerna ofta och att hålla sig hemma om man känner minsta förkylningssymptom är inte applicerbara för den som saknar tak över huvudet och lever i hemlöshet. Detta gör inte bara att dessa unga riskerar att själva bli smittade utan de riskerar även att smitta andra om de blir sjuka.

Var med och hjälp Fryshuset stötta unga vuxna i hemlöshet att få möjlighet till tak över huvudet och att sätta sig själva i karantän om det skulle bli nödvändigt.

Vi är ödmjuka inför att alla inte har möjlighet att bidra och att mångas ekonomiska situation nu är ansträngd. 5, 10 eller 100 kr – minsta lilla summa kan bidra till en förändring för våra medmänniskor i hemlöshet.

Swisha en gåva till Fryshusets nr: 123 240 33 76