Inspirationsföreläsning med Moosa Assal i Husby

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 11/1/2022
verksamhet Medling och konfliktlösning plats Husby
”Hur skapar vi ett fredligare område?” är temat för kvällen där vi bjuder in till föreläsning och efterföljande workshop.
Moosa Assal, även känd som Medinastudenten är en profil i Järva som under många år jobbat för trygghet i området. Nu kommer Moosa till oss på Fryshuset i Husby där han kommer tala om varför dialog, empatisk kommunikation och konfliktlösning är viktiga verktyg för att bygga ett hållbart samhälle tillsammans. Han kommer även dela med sig av egna erfarenheter i att förebygga och lösa konflikter i området och verka för att alla unga ska leva tryggt i Järva.
Efter föreläsningen kommer Fryshusets unga Fredsambassadörer att hålla i en workshop som handlar om hur vi kan arbeta tillsammans för att förebygga konflikter och verka för ett tryggt område.
Fredsambassadörerna är ett program som finansieras av ett Idéburet offentligt partnerskap (IOP) med stadsdelen Rinkeby-Kista och som pågår under hela 2022. I programmet deltar 20 unga i åldrarna 16-19 från Rinkeby och Husby. De får lära sig konfliktförståelse och medling enligt den internationella medlingsmetoden Dialogue for Peaceful Change (DPC). De unga får också möta polisen, socialtjänsten och fältarbetare, för kunna bygga relationer med dessa viktiga aktörer.
Målet med programmet är att de unga ledarna ska bli fredsambassadörer i sina områden och som med kunskap och engagemang kan visa andra unga vägen framåt ur konflikter och mot ett tryggare Järva. 
Detta event har tagits fram och planerats av de unga deltagarna i Husby utefter vad de har sett för behov och vad de tror skulle vara både intressant och roligt.
Sön 13/11 kl 17-20
Fryshuset i Husby, Lofotengatan 2-4 16433 Kista (T-bana Husby)
Gratis
Ingen föranmälan krävs men lokalen tar 120 personer, vi släpper in tills maxantalet är fyllt. 
Målgruppen är 16-19 år men är även öppet för äldre.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår