Dags att nominera till Jerker Notinis stipendium 2024!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2024-01-23
plats Hammarby Sjöstad plats Husby

1984 då Fryshuset bildades i ett slitet gammalt fryslager på Södermalms utkant, var KFUM en av organisationerna som var med och möjliggjorde grundandet. Med sin kunskap och finansiellt stöd stöttade man Anders Carlberg i att starta upp de första verksamheterna. Mer om Fryshusets historia finns att läsa HÄR

För Jerker Notini finns inte något mer passande ord än pionjär och det i dess verkliga mening. Jerker var oavbrutet aktiv inom basketen från begynnelsen – den tid då det ännu inte ens fanns något basketförbund på sent 1940-tal, fram till sin bortgång i fjol. Han var aktiv inom KFUM söder som scout men framförallt inom basketen. Mer om Jerker kan du läsa HÄR.

För att hedra Jerkers minne och gärning delar KFUM Söder sedan 2023 ut stipendier i Jerker Notinis minne till unga inom Fryshusets verksamheter i Stockholm. 

Stipendierna går till unga utövare, ledare och förebilder som verkat i Jerkers anda och genom sin passion och målmedvetenhet inspirerat andra. Spelare, coacher, tränare, men även personer som likt Jerker verkat i bakgrunden, som till exempel funktionär, administratör, styrelsemedlem eller föreningsmänniska. Pristagarnas engagemang ska på något sätt ha satt avtryck i verksamheten.

Årets unga passionerade basketspelare (från fryshusets basket) [5000kr]
Årets unga passionerade basketledare (från fryshuset basket) [5000kr]
Årets unga passionerade utövare (från fryshusets verksamheter) [5000kr]
Årets unga passionerade ledare (från fryshusets verksamheter) [5000kr]
Nytänkande ungdomsdrivna projekt – verksamhetsbidrag på 10 000 kr till nytänkande ungdomsdrivna projekt inom fryshusets verksamheter.

Nominera