Nu rullar Fryshuset igång i Karlskrona

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2023-06-05

I förra veckan har både mötesplatsen i Mellanstaden och mötesplatsen för Karlskronas motorintresserade unga slagit upp dörrarna och invigts. Nu börjar arbetet med att fylla rummen med verksamhet, en process som unga är delaktiga i.

Karlskrona kommun och Fryshuset kom under 2022 överens om att tillsammans skapa en mötesplats för ungdomar i Mellanstaden och tecknade en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap (IOP). Nu är mötesplatsen verklighet!

– Vi är glada över möjligheten att få bidra till en meningsfull och utvecklande fritid för unga i Karlskrona. Fryshusets vision är att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen och vi ser fram emot att tillsammans med unga och lokala aktörer nu bygga en positiv och levande mötesplats, säger Johan Oljeqvist, Fryshusets vd.

Verksamheten MIU’s uppstart i Karlskrona är en vidareutveckling av den överenskommelsen efter att unga i Karlskrona väckt initiativet om en motorgård.

– Ungdomarna har verkligen tagit chansen att göra sina röster hörda. Och deras möjlighet att påverka stannar så klart inte här. Nu har de chans att påverka själva verksamheten och vad som ska hända där, säger Daniel Lundstedt, chef för enheten mötesplatser och unga på Karlskrona kommun.

Mötesplatsen i Mellanstaden finns på Kungsmarksvägen 2.

För mer information:
Eva Dahlberg
Strateg social hållbarhet, Karlskrona kommun
Telefon: 0455-30 31 22

Maria Martinez
Verksamhetsansvarig, Fryshuset
Telefon: 0760-010 792

MIU – Motorgården finns på Gullbernavägen 13 i Karlskrona.

För mer information:
Maria Martinez
Verksamhetsansvarig, Fryshuset
Telefon: 0760-010 792

Sussi Forsell
Verksamhetschef Ungdomskultur
Fryshuset, Småland/Öland
Telefon: 0761-26 95 47

 

Foto: Karlskrona kommun