Skate Nation startar upp i Borlänge, Eslöv och Järva

Nu startar Skate Nation upp kostnadsfria träffar för nyanlända ungdomar i Borlänge, Eslöv och Järva. Med skateboardåkning som verktyg jobbar vi för att stärka språkutveckling, integration och självkänsla för att skapa bättre förutsättningarna för unga att lyckas i skolan och på arbetsmarknaden.

— Vi har sett att skateboard verkligen fungerar som ett verktyg för att hjälpa nyanlända in i samhället. De lär sig språket snabbare, samtidigt som de får nya vänner och känner att de har en trygg plats att vända sig till, säger Lisa Tolf, projektkoordinator på Skate Nation.

Sedan starten 2016 har Skate Nation träffat över 1200 barn och unga bara i Stockholm. 2021 startade Skate Nation även upp i Göteborg och inför 2022 har projektet fått finansiering av Arvsfonden för att starta upp i Eslöv, Borlänge och Järva.

— Skateboard är för alla. Oavsett om du är helt ny på brädan eller kan vissa trick så har du en självklar plats i gruppen. Så mycket skratt och glädje och mötena mellan kulturer lockar många och skapar spännande möten mellan barn från olika samhällsklasser, säger Niklas Persson, lokal projektledare för Skate Nation i Borlänge.

Om Skate Nation

Skate Nation grundades våren 2016 av Viktor Telegin och drivs idag av Fryshuset i samarbete med Chpo Brand med finansiering av Arvsfonden. Projektets syfte är att välkomna och integrera nyanlända med hjälp av skateboard. https://skatenation.se/

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår