Stadsdelen Rinkeby-Kista förlänger IOPt Fredsambassadörerna!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2/9/2023
verksamhet Medling och konfliktlösning plats Husby

Under 2022 har Fryshuset i Järva samarbetat med stadsdelsförvaltningen Rinkeby-Kista i ett idéburet offentligt partnerskap (IOP). Vid årsskiftet fick vi den glada nyheten att IOPt Fredsambassadörerna förlängs ytterligare ett år!

Projektet går ut på att utbilda 16 unga ledare från Järva i konflikthanterings- och medlingsmetoden DPC. Dessa unga personer stärks i sin kunskap om hur man förstår och förebygger konflikter, samtidigt som de får chansen att träffa polis, socialtjänst och fältare för att bygga bättre relationer till dem och diskutera hur de ser att vi skapar ett tryggare område för alla.

Projektet avslutas i en slutpresentation där de unga får berätta vad de lärt sig och tillsammans med en rad aktörer från kommunen prata om hur de ser på att stadsdelen och myndigheter bör jobba med att förebygga konflikter.

Under projektet anordnar fredsambassadörerna också dialoger med invånare från området för att lära ut delar av DPC-metoden och ta in deras tankar kring vad som behövs för att göra Järva till ett tryggare område.

Genom detta projekt skapar vi fler unga ledare som har en positiv inverkan på unga i sin omgivning och som kan förebygga konflikter. Vi ger också unga och myndigheter chansen att lära känna varandra för att motverka myndighetsförakt och bygga tillit. När myndigheter får bättre kunskap om ungas levnadsvillkor så kan de skapa bättre lösningar på samhällsproblem.

 

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår