Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2023-03-14

Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga Utdelning stod det klart att 60 ideella organisationer får dela på över en miljard kronor från Postkodlotteriet 2023! Fryshuset har fått 18 000 000 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd det här året, och sammanlagt genom åren har vi fått hela 224 500 000 kr varav 61 500 000 kr till Drömprojekt.

– Stödet från Postkodlotteriet är otroligt värdefullt för Fryshuset. Det möjliggör för oss att agera där vi ser att behoven är som störst och göra de insatser som vi ser är de mest relevanta för unga, säger Fryshusets vd Johan Oljeqvist.

Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Vi är en av de ideella organisationer som får ta del av det överskott som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt, eftersom vi då kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt.

För de här pengarna kommer vi kunna fortsätta utveckla Fryshuset och göra de förändringar som är mest relevanta för att vi ska kunna leva vår vision Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen.

Under 2022 har vi arbetat för att säkra ungas möjlighet till fortsatta positiva sammanhang och bidragit till att stötta unga i deras mående, motivation och framtidstro. Se tre exempel av flera nedan:

  • Fryshuset i Malmö har under 2022 startat ett nytt kapitel med en öppen mötesplats mitt i hjärtat av staden. Här får unga i Malmö ett positivt sammanhang och en aktiv fritid.
  • Stödet har möjliggjort för Fryshuset att arbeta för en mer jämställd musikbransch, samt ökat chansen för fler unga att kunna jobba med sin passion genom projektet You+Music.
  • Vi arrangerade flera digitala kunskapsträffar under våren där Fryshusets verksamheter presenterade sina metoder, resultat och fokusfrågor för de som arbetar med eller är intresserade av frågor som berör ungas situation i samhället idag.

#Postkodeffekten
Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!

Läs mer om Postkodlotteriet här!