Under sommaren 2023 tar Fryshuset emot 270 unga sommarjobbare

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2023-06-20
plats Hammarby Sjöstad

Pà uppdrag av Stockholm stad genomför Fryshuset för fjärde året i rad ett feriejobb-program utformat för att möta de lokala utmaningar som finns kopplat till ungdomsarbetslöshet och socialt utanförskap

Genom programmet ger vi ungdomar från hela Stockholm i åldern 16-19 år förutsättningarna för en positiv första erfarenhet på arbetsmarknaden, detta genom att erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter i en trygg miljö.
Med Fryshusets gedigna erfarenhet av att arbeta för ungdomars delaktighet kan vi ge dem en stabil grund att bygga på. Genom detta skapas en starkare position för ungdomarna, och deras möjligheter att säkra anställning i framtiden ökar.

Programmet är uppdelat på tre perioder á tre veckor och fokuserar på ”Ekologisk Hållbarhet och Trygg Stad”. Deltagarna engagerar sig i praktiskt arbete uppdelat i olika grupper på:

  • Odling
  • Fastighetsskötsel
  • Återbruksverkstad i samarbete med Momentum och Återbruket i Skärholmen
  • Skolköket
  • Kommunikation

De praktiska arbetspassen varvas med teoripass innehållandes inspirationsföreläsningar med syfte att öka kunskapen om och inspirera till en hållbar privatekonomi samt framtida yrkesliv. Dessutom genomförs workshops där ungdomarna får stöd i att identifiera sina drivkrafter, färdigheter och hur man omsätter detta på ett CV.

I år får vi besök av Unga Aktiesparare, Nasdaq, Försvarsmakten och Arenagruppen.

Av deltagare från programmet 2022 instämde 91 % helt eller delvis i att de förvärvat nya kunskaper och insikter som kommer att vara till nytta för deras framtida arbetsliv. Det genomsnittliga helhetsbetyget på sin period från de deltagande ungdomarna var 3,8 av 5 möjliga.