Unga Fredsyggare ökar Fryshusets kompetens i konfliktlösning

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2019-10-02
verksamhet Medling och konfliktlösning

Unga fredsbyggare fortsätter att utbilda medarbetare i konflikthantering och medling. 15 personer från olika delar av landet deltog förra vecka i 5 fullspäckade utbildningsdagar i metoden Dialogue for Peaceful change.

Metoden, som är utvecklad på Nordirland under inbördeskriget, handlar bland annat om att förstå biologin och grundorsakerna bakom en konflikt, vad som gör att den eskalerar och hur man kan medla på bästa sätt. Vi ser stor nytta av att Fryshusets medarbetare får ta del av denna kunskap och tar med sig den till sina respektive verksamheter.

Utbildningens främsta målgrupp är unga mellan 18-29 år som jobbar med andra unga, kanske som fritidsledare, lärare eller fotbollscoacher. De medlar redan i konflikter i sin vardag men behöver stärkas med verktyg och en djupare förståelse för hur konflikter uppstår. De behöver känna att de blir stöttade av samhället i sin roll som informella konfliktlösare. Därför finns Unga Fredsbyggare.

I våras genomfördes en utbildning med unga från Järvaområdet och under hösten kommer utbildningen till Malmö och Göteborg.