image

Mötesplatser i region Småland/Öland

Mötesplats Nybro

I Nybro har vi en mötesplats där ungdomar kan fika, få hjälp med cv-skrivning, samtala med en coach, skapa musik, använda datorer och utvecklas i de passioner som brinner inombords. Mötesplatsen har öppet 6 dagar i veckan och varje månad träffar vi ca 150 unika ungdomar på mötesplatsen, och sammantaget tillbringar vi ca 6 500 timmar tillsammans i olika aktiviteter. Under 2022 har vi skapar ca 250 arbetstillfällen för unga genom de samarbeten vi har med företag och föreningsliv i regionen! I Nybro har vi även en utåtriktad coachingverksamhet med öppen fotboll, basket och trygghetsvandringar i city.

Mötesplatsen drivs i samarbete med kommunen i en IOP, samt via bidrag, fonder och sponsring.

Mer information om mötesplatsen i Nybro hittar du här

Mötesplats Torsås

I Torsås driver vi en mötesplats för ungdomar i åldern 13-25 år. Här kan ungdomarna använda datorer, kolla film, spela spel och hänga i caféet. Vi jobbar fokuserat med cv-skrivande, stärkande tjejgrupper, arbetscoaching och utåtriktat arbete på stan. Samarbeten med lokala företag är en viktig del av arbetet på orten. Här har vi också Motorintresserad ungdom med bland annat ett garage dit alla ungdomar med motorintresse kan komma med sina bilar och utbyta erfarenheter och meka.

Mötesplatsen finansierar verksamheten genom bidrag, fonder och sponsring.

Mer information om mötesplatsen i Torsås hittar du här

Mötesplats Karlskrona

Mötesplatsen i Karlskrona ligger i Blekinge, men drivs av Fryshuset Småland & Öland. Här är vi verksamma i stadsdelen Mellanstaden och arbetet kommer att byggas upp under 2022/2023. När uppbyggnaden är klar kommer verksamheten till stor del likna det arbete vi bedriver i Nybro.

I Karlskrona har vi även viss Passus-verksamhet.

Mötesplatsen drivs i samarbete med kommunen i en IOP, samt via bidrag, fonder och sponsring.

Motorintresserad ungdom Oskarshamn

I Oskarshamn kan motorintresserade ungdomar träffas för att utbyta tankar och idéer kring sitt motorintresse. Vi har en ”utomhusgård” där alltifrån nya glänsande a-traktorer varvas med byggprojekt och renoveringar. Motorpassionen bland unga är under stark tillväxt och skapar en frihet och rörlighet som underlättar livet på landsort. Men det kan också skapa oro, irritation och kan vara störande för omgivningen. Här krävs god coaching, kunskap om målgruppen, utvecklat säkerhetstänkande och bra samarbetspartners. I Oskarshamn har vi allt detta!

I Oskarshamn finns även Frysbox, som är Fryshusets metod att kombinera fysisk aktivitet med dialog och coaching. På Frysbox skapas en miljö för ungdomarna att prata, bli hörda och känna delaktighet, tillhörighet och ansvar – samtidigt som man tränar kroppen i krävande kampsport.

Motorintresserad ungdom i Oskarshamn drivs i samarbete med kommunen i en IOP, samt via bidrag, fonder och sponsring.

Tillsammans för Sverige Växjö

I Växjö driver vi verksamheten Tillsammans för Sverige, i samarbete med Växjö stift. Projektet är nationellt initierat och här skapar vi dialog mellan unga med olika religiösa, kulturella och socioekonomiska bakgrunder i syfte att motverka polarisering. Det sker primärt genom utbildningar, föreläsningar och workshops i skolmiljö med hjälp av storytelling och möten som öppnar upp för dialog och förståelse.

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår