Det här har jag gjort sen jag slutade Danscenters dansutbildning:

1 månad efter att jag tog examen på Danscenter åkte jag för att jobba på Disneyland Paris där jag nu jobbar som dansare i paraden och som disney-karaktärer.

Varför sökte du till Danscenters dansutbildning?

Jag var helt säker på att jag ville jobba som professionell dansare och kunna försörja mig på dansen och jag sökte till Danscenter för att det kändes som en utbildning där jag skulle få möjlighet att utvecklas i många stilar och bli en bred dansare. Jag älskar både jazz & hiphop och på Danscenter fick jag utvecklas och träna i båda stilarna, plus mycket mer!

Vad är det bästa med Danscenters dansutbildning?

Det bästa med Danscenter är som jag nämnde ovanför hur många olika stilar vi tränar men jag uppskattar också hur hårt vi tränar. Det är långa intensiva dagar och ibland känns det som att kroppen inte kommer orka men det var så värt det. Jag är även tacksam för hur engagerade våra lärare var i vår träning och personliga utveckling och hur mycket dom pushade och peppade oss genom utbildningen. Att man får träffa och jobba med så många olika stora koreografer är ännu en helt fantastisk grej med Danscenter.

Vad är det tuffaste med Danscenters dansutbildning?

Det tuffaste var nog samma som det bästa; de långa dagarna och den hårda träningen. Men i efterhand är jag så glad över hur intensivt vi tränade och vilket disciplin det har skapat hos mig själv! Jag har blivit så stark både fysiskt och psykiskt.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Efter att jag jobbat på Disneyland Paris vill jag göra audition till andra typer utav dansjobb. Kryssning eller turnera som bakgrundsdansare till en artist! Att flytta till London skulle kännas som en bra start och utgångspunkt.

Ett råd till någon som funderar på att söka och gå Danscenters yrkesdansarlinje?

Söööök!!!! Och gå på audition, det finns inget att förlora! Då får du en känsla av vad utbildningen erbjuder och om det känns rätt för dig. Att gå Danscenter är det bästa valet jag gjort!