Det här har jag gjort sen jag slutade Danscenters dansutbildning:

Direkt efter Danscenter kom jag in på Balettakademien i Göteborg men bytte efter första året till Balettakademien i Stockholm. Jag diplomerades från Balettakademien 2009 och har sedan dess jobbat med dans på olika sätt, både som dansare, danslärare och koreograf. Som dansare har jag medverkat i allt från musikvideos, TV- framträdanden, krogshower och musikaler. Dansen har tagit mig på många roliga äventyr till både Mocambiqe, Grekland, Indien och USA där jag både tränat och medverkat i olika projekt. Att arbeta med koreografi och regi har blivit min stora passion och jag har haft möjligheten att skapa musikvideor åt artister som ’The Tallest Man om Earth’, Hanna Turi och LCTRSC för att nämna några. 2015 hade jag även den stora äran att få koreografera Dancenters avgångselever där jag skapade stycket ’Chain reaction’. Jag arbetar även med egna projekt där jag skapar föreställningar för både barn och vuxna. Just nu arbetar jag som danslärare på Rapatac Aktivitetscenter i Sandviken samt på DANSA! i Falun. Jag frilansar även som koreograf och dansare.

Varför sökte du till Danscenters dansutbildning?

Jag sökte till Danscenters yrkesförberedande linje (2004) då jag ville ha en stark och bra grund för att kunna söka mig vidare. Jag valde även Danscenter då kombinationen av Streetdance och klassiska tekniker var viktigt för mig.

Vad är det bästa med Danscenters dansutbildning?

Det bästa med Danscenter var den kunniga lärarkåren och att man fick en bred och stabil grund. Att man fick bra feedback och god insikt i vikten av att kunna använda olika sceniska uttryck.

Vad är det tuffaste med Danscenters dansutbildning?

För mig var det tuffaste att pendla. Jag pendlade till och från Gävle varje dag då jag inte hittade någon bostad i Stockholm. Sen fanns det såklart mycket prestationsångest i perioder då man ständigt kämpade för att utvecklas. Men inspiration och motivation för att utvecklas är något man alltid kämpar med som dansare både under utbildning och i yrkeslivet.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mina framtidsplaner är att fortsätta jobba med dans på olika sätt och förhoppningsvis kan jag försörja mig på detta resten av livet. Att starta mitt egna danskompani och kunna förmedla dans till världen!

Ett råd till någon som funderar på att söka och gå Danscenters yrkesdansarlinje?

Tänk på att en utbildning kräver fokus och ork. Se till att ha en stabil omgivning och ett tryggt boende så du kan fokusera på utbildningen. Håll ut, vissa dagar är tuffa! Försök att hålla fokus och tänka positivt!