Story

Efter andra världskriget kom han till Sverige och vigde sitt liv åt att arbeta med och hjälpa utsatta och hatiska unga människor. Emerich övertygelse är än idag att kärlek och försoning är de effektivaste vapnen mot hat, våld och rasism. När Emerich fyllde 90-år uppkallade Fryshuset i Hammarby Sjöstad ett av sina konferensrum efter honom.

”Ingen människa är född till att hata eller förgöra andra. Ett nyfött barn är som ett tomt kärl, som kan fyllas med kärlek – eller med hat. Som vi fostrar och formar våra barn från den stund de kommer till världen, så blir deras framtid. Den kärlek jag fick av mina föräldrar kunde inte ens nazisterna ta ifrån mig” – Emerich Roth

 

Fryshuset fyller 35 år i år och det firar vi genom att lyfta fram personer som har haft stor betydelse för Fryshuset, ända ifrån starten 1984 fram till idag. Stiftelsen Fryshuset bedriver idag ett 50-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Här har unga möjlighet att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete. Fryshuset arbetar också för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar efter övertygelsen om att det bidrar till ett kreativt och lösningsinriktat samhällsklimat där vi vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.