Story

Vad är er uppgift här på fryshuset? 

Z: Den här veckan ska vi vara i köket men vi är uppdelade i två grupper så nästa vecka kommer vi göra något helt annat. Vi kommer få ta del av föreläsningar där vi till exempel lär oss att skriva ett CV.   

Hon berättar även att hon fått skära upp mat, koka ris och fylla matlådor till andra ferie jobbare under tiden de arbetat i köket.  

Margaux berättar att hon mest har diskat och ställt tillbaka saker på sin plats i köket. 

 

Vad är det roligaste med att arbeta här, och vad är mindre roligt? 

M: Jag tycker att det är kul att arbeta med personer i min egen ålder, då försvinner liksom en del av pressen. Jag hade känt mig jätte rädd att göra fel om jag jobbade med bara vuxna.  

Z: Det håller jag med om. Sedan är det också kul att få massa olika jobberfarenheter.
 

– Ni kommer verkligen ha mycket att skriva på era CV eftersom ni får testa så många olika saker. 
 Både instämmer i att det som är mindre roligt är att man får ont i kroppen, ryggen och knäna av att stå upp i köket hela dagarna.  

Z: Men vi ska inte klaga, jag är glad att jag ens har ett jobb. 

 

Vad tycker ni om fryshuset? 

Z: Jag vet ju sen tidigare vad Fryshuset är men jag har aldrig varit här. Jag tycker att det är bra och trevligt här.  

M: Det var väldigt smart att dem använde en tom skola och gör någonting produktivt med lokalerna som annars hade stått tomma. 

Vad ska ni göra med er lön? 

Z: Jag kommer spara en viss summa men det är ändå najs att unna sig något. 

M: Det hade varit kul att resa någonstans, typ till Danmark, men det kanske inte går just nu. Det hade jag velat göra i alla fall. 

På bilden är Margaux.
Text: Alicia Olén
Foto: Noel Sevefjord