image

Prova på idrott

Prova på idrott är en satsning från Fryshuset i Nybro där idrott, hälsa, gemenskap och integration är i fokus. Verksamheten riktar sig till barn i åldern 9-12 och framförallt till familjer som är nya i Sverige.

Prova på idrott är ett samarbete mellan Fryshuset, sex idrottsföreningar i Nybro och SISU i Småland. Projektet vänder sig framförallt till familjer som är nya i Sverige och meningen är att projektet ska kunna föra barnen, familjerna och idrottsföreningarna närmare varandra.

Under hösten kommer en grupp bestående av 40 barn i åldern 9-12 år få möjlighet att prova på kampsport, innebandy, paddel, badminton, handboll och fotboll. Fotbollen är dock en aktivitet som enbart vänder sig till tjejer, eftersom de utgör en grupp som oftast inte hittar till den aktiviteten. I övrigt är det meningen att både killar och tjejer ska kunna delta i aktiviteterna på lika villkor.

Varje träff inleds med en gemensam fika på Fryshuset i Nybro. Sedan går hela gruppen tillsammans till kvällens aktivitet, under ledning av två idrottslotsar. Lotsarna hjälper barnen under aktiviteten och med att överbrygga de  språkbarriärer som kan finnas.

Projektet finansieras av SISU i Småland.

De medverkande klubbarna är: Nybro Kampsportcenter, Nybro Innebandyklubb, Nybro Paddel, BK -71 Nybro Badmintonklubb, Nybro Handboll och Madesjö IF.

 

Kontakt

address

Besöksadress

Kungshallsvägen 33A
38243 Nybro
address

Postadress

Kungshallsvägen 33A
38243 Nybro
contact

Mats Grön

Projektledare
+46703599088
contact

Ali Khalil

Ungdomsledare/digitalmedia
+46738990292