Om oss

MUK – en kreativ fritidsgård för unga i åldrarna 13-19 år.

Vi är här för att erbjuda en plattform för ungdomar. Vi började, som alltid, med dem. Som svar på deras behov av relevanta, trygga sociala sammanhang i området. Sedan starten har vi följt en ungdomsdriven modell och utformat vårt arbete utifrån vad våra medlemmar behöver och vill se i sitt community.

Idag är vi inriktade på att ge ungdomar möjlighet att få erfarenhet av olika kreativ uttryck och konstformer och hjälpa dem hitta riktiga vägar in i de kreativa branscherna. När tiderna förändras förändras också vi, för att kunna fortsätta skapa relevanta aktiviteter som engagerar och förbereder dem för 2020-talet och det kreativa, digitala och ”community craving” samhället som vi är en del av.

Ungdomar ska inte tas för givet. Inte underskattas. De är riktiga individer och vill göra riktiga saker. Oavsett om det handlar om att förändra världen eller bara utforska den.

Välkommen till oss!
Vi ligger på Mariaskolan vid Zinkensdamm i Stockholm. Det enklaste sättet att komma till oss är att gå in via Maria skolgata 50. Då kommer du in på skolgården som du bara går rakt fram igenom tills du kommer till ett träd vid en bänk. Till höger ligger entrén och en vit Maria ungdomsklubb-skylt hänger ovanför dörren. Lite krångligt men värt besväret!

Tillgänglighet
Vi arbetar ständigt för att alla ungdomarna känna sig välkomna oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, etnicitet, religionstillhörighet, funktionsvariation eller sexuell läggning. Tyvärr har lokalen idag brister för den med rullstol/permobil, vi är medvetna om detta och jobbar för att den ska bli bättre anpassad. Välkommen att kontakta oss om du har frågor om detta!

Vi har öppet under höstlov, sportlov och påsklov och erbjuder då en massa olika utflykter och aktiviteter. Håll utkik på våra sociala medier.