Fryshuset får 18 miljoner av Svenska Postkodlotteriet

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-2-19

Svenska PostkodLotteriet delar årligen ut hela sitt överskott till sina förmånstagare. Igår kväll delades under festliga former ut 18 miljoner kronor i basstöd till Fryshuset.

De 18 miljoner kronor som postkoden valt att stödja Fryshuset med under 2020 kommer att användas för utvecklingen av Fryshuset och för att få möjlighet att göra de förändringar som är de mest relevanta för att vi ska kunna leva vår vision – att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen.

 

– Tack vare bidraget från Svenska Postkodlotteriet kommer vi att kunna fortsätta driva de verksamheter och aktiviteter som är de mest relevanta för unga. Fryshuset kommer att kunna fortsätta vara närvarande där unga är – och skapa fler fysiska och digitala mötesplatser – där unga från olika bakgrunder möts. Det är också viktigt för oss att stötta ungas klimatengagemang och möjliggöra ungas idéer, säger Fryshusets vd Johan Oljeqvist.

 

Varje år fördelar PostkodLotteriet sitt överskott till sina förmånstagare, som är 57 organisationer verksamma inom den ideella sektorn. Sedan lotteriet startade år 2005 har det genererat över 11 miljarder kronor i stöd till den ideella sektorn.

Tack till Svenska Postkodlotteriet och alla fantastiska lottköpare!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.