Fryshuset satsar på unga med motorintresse

Projektet ”Motorburen Ungdom” har fått medel från Arvsfonden för att under tre år bygga mötesplatser för unga med motorintresse i Torsås, Borlänge och Östra Göinge!

Intresset är stort på dessa platser och det är fantastiskt kul att få köra igång det här projektet där fler än 70 unga har varit med och tagit fram projektbeskrivningen.

– Kunskapsområdeschef för Ungdomskultur Miriam Lundqvist.

Fryshuset vill skapa trygga mötesplatser för unga med motorintresse där de kan utöva sin passion och delta i att utforma verksamheten, utbildningar och arbete. Där ska unga få möta vuxna som lyssnar och positiva förebilder som kan inspirera dem till att både utveckla sitt intresse och sig själva. Våra metoder och kompetens att arbeta med unga med lågt samhälls- och vuxenförtroende kommer att användas i projektet. Syftet är att skapa trygga ungdomsdrivna mötesplatser för unga med ett passionerat motorintresse, skapa delaktighet och inkludering i samhället för målgruppen och utveckla orterna.

Den huvudsakliga målgruppen är unga 13–25 år med intresse för motor tex. A- och EPA-traktorer och bilar. Projektet kommer genomföras på tre olika orter, Borlänge, Broby och Torsås. Under projekttiden kommer tre unga team utbildas per plats (totalt nio team), teamen kommer att planera och arrangera aktiviteter för andra unga inom intresset. När projekttiden är slut kommer det därmed finnas en stor grupp unga på varje plats som har en utarbetad metod, kunskap och förmåga att fortsätta bedriva verksamheten, antingen inom Fryshuset eller som en egen klubb.

Frågor? Kontakta Miriam Lundqvist på miriam.lundqvist@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.