Husbys Manne nominerad till Årets Guldstjärna i Arla Guldko 2020!

Vi är oerhört stolta över vår Manne, som driver verksamheten Skolköket på Fryshuset i Husby, och vet att han är en stjärna. Det är därför extra roligt att det också uppmärksammas i externa sammanhang.
Manne är en av tre toppkandidater som är nominerade till specialpriset Årets guldstjärna i Arla Guldko 2020. Alla har på olika sätt bidragit till att utveckla det offentliga köket. Vem som tilldelas priset avgörs vid den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.

Nomineringen lyder:

Kocken som gör eleverna delaktiga i skolköket och redo för arbetslivet

Kocken Mambona Bojang på Fryshuset Grundskola Västra vill öka ungas intresse och glädje för mat och matbranschen och ge unga en första arbetslivserfarenhet. Han har utvecklat skollunchen till dagens höjdpunkt, har fått elever att vilja laga mat tillsammans med honom i köket och fått den lokala Icabutiken att skänka överbliven frukt och grönt till skolan. I Fryshusets egen foodtruck får elever och andra unga på Fryshuset med handledning av Mambona laga mat och sälja på olika evenemang. Ungdomarna lär sig tillagning, servering och kundbemötande och får en första arbetslivserfarenhet.

 

Mer information: http://www.mynewsdesk.com/se/arla/pressreleases/tre-toppkandidater-utsedda-till-aarets-guldstjaerna-i-arla-guldko-2020-2980752

Vi hejar alla på Manne!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.