Med kampanjen För henne vill Skate Nation få fler nyanlända tjejer att åka skateboard

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-12-3
verksamhet Skate Nation plats Hammarby Sjöstad

Den 3 december lanserar Skate Nation kampanjen ”För henne” för att nå ut till fler nyanlända tjejer. Skate Nation är ett initiativ som startade våren 2016 för att välkomna och integrera nyanlända i det svenska samhället med hjälp av skateboard.

”Sen starten har vi träffat över 700 barn och unga. Vi ses varannan fredag i Stockholm Skatepark Fryshuset och arrangerar även dagsläger på alla skollov. Vi har sett att skateboard verkligen fungerar som ett verktyg för att hjälpa nyanlända in i samhället. De lär sig språket snabbare, samtidigt som de får nya vänner och känner att de har en trygg plats att vända sig till. Fram till idag har majoriteten av de vi träffat varit killar och vi vill med För henne ta ett krafttag för att nå ut till fler tjejer. Skateboard och Skate Nation är för alla” säger Lisa Tolf, projektkoordinator på Skate Nation.

Nyckeln till Skate Nations framgång är att flera av de som själva varit deltagare nu är coacher. Att de nu jobbar aktivt för att välkomna och hjälpa nya nyanlända in i det svenska samhället. Med kampanjen ”För Henne” vill de få fler tjejer att börja skejta och med det även fler kvinnliga coacher.

”Om nya kvinnliga deltagare ser andra tjejer som kan skejta, så kommer de att se att de inte är ensamma och därmed bli mer inspirerade till att fortsätta” säger Ewy Rostam, coach på Skate Nation.

Om För henne: Kampanjen startar den 3 december och fortsätter året ut. Syftet är att nå ut till fler nyanlända tjejer. För att stödja Skate Nation och För henne kan du som privatperson Swisha till 123 299 84 82 och som företag kontakta Lisa Tolf.

Om Skate Nation: Skate Nation grundades våren 2016 av Viktor Telegin och drivs idag av Fryshuset i samarbete med Chpo Brand. Projektets syfte är att välkomna och integrera nyanlända med hjälp av skateboard.

För mer information kontakta projektkoordinator: lisa.tolf@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår