Möjlighet till skollunch för Fryshusets gymnasieelever

Vi ser utmaningarna våra gymnasieungdomar står inför med distansundervisning, och vill göra vad vi kan för att underlätta våra elevers vardag. Eftersom en hälsosam lunch underlättar inlärning, tycker vi att det är viktigt att alla skolelever kan fortsätta att få sin skollunch även om de inte befinner sig i skolan. 

Därför kommer vi att leverera matlådor för upphämtning till våra tre Fryshus i Stockholmsområdet, i Hammarby Sjöstad, Husby och Skärholmen. Det kan hända att vi kommer att kunna dela ut på fler platser inom kort, eftersom våra elever bor i hela Storstockholmsområdet. Vi planerar att använda Skolkökets foodtruck och foodtrailer för att kunna vara mer mobila.

Matlådorna förbereds på morgonen och kyls så de levereras kalla så att eleverna kan värma maten hemma. De väljer om de vill hämta mat för en eller två dagar. Det finns givetvis alternativ för olika matallergier. Det går också bra att hämta maten efter skoldagen i Hammarby Sjöstad, eftersom flera elever berättat att de har för kort lunchrast för att hinna mitt på dagen. I Skärholmen är det även öppet på kvällen. Se tiderna nedan.

Vi testar den här flexibla lunchlösningen under vecka 13 och utvärderar efter det. Vi har kapacitet att skala upp om behov finns.

Endast take-away

OBS! Eleverna har inte möjlighet att värma maten eller stanna kvar och äta den på plats på skolan eller  avhämtningsplatsen. Vi förstår att många saknar att umgås med sina vänner men i den rådande situationen och för att minska smittspridning är det oerhört viktigt att alla respekterar detta och åker direkt hem.

Eftersom vi vill begränsa antal personer som samlas på en plats har vi valt tre olika upphämtningsplatser. Det kan bli fler. Vår utvärdering efter veckan kommer att titta på detta. Vi välkomnar alla våra gymnasieelever att hämta sin matlåda på den upphämtningsplats som är närmast dem.

Platser och tider

Fryshuset Husby
Måndag – Fredag mellan kl. 11.00-13.00

Fryshuset Hammarby Sjöstad
Måndag – Fredag mellan kl. 8.30 – 19.00

Fryshuset Skärholmen
Måndag – Fredag kl.12.30 – 13.00 eller kl.18.00 – 20.00

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.