Nationell DPC-utbildning i Nyköping 30/9-4/10

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-10-19
verksamhet Unga Fredsbyggare

Unga Fredsbyggare höll i den första Dialogue for Peaceful Change (DPC)-utbildningen för året i månadsskiftet september/oktober. 16 deltagare från Helsingborg, Östra Göinge, Göteborg, Nyköping, Kalmar och Stockholm träffades under 5 dagar på Blommenhof Hotell i Nyköping. Alla är unga ledare och engagerar sig eller arbetar på olika sätt för att skapa ett tryggare och öppnare samhälle för unga och var med på utbildningen för att få verktyg i hur de kan bemöta konflikter och utmaningar som unga i deras omgivning går igenom.

Under kursen gick vi igenom hur vi kan förstå konflikt från ett biologiskt och socialt perspektiv, vilka mönster vi lärt oss för att själva hantera konflikter vi upplever i våra liv. Vi tog oss igenom vilka faktorer som driver på konflikt, hur vi kan följa konflikters historia och hur vi kan kartlägga konflikter. Sen gav vi oss in i 3 dagars intensiv övning i medlande kommunikation, ett verktyg alla har användning av i både privata och professionella sammanhang.

Vi tror att denna grupp talangfulla unga ledare kommer fortsätta göra positiv skillnad för många unga i Sverige, och ser fram emot att möta och utbilda nästa grupp unga fredsledare!

Inplanerade utbildningar är i Frölunda Askim Högsbo i oktober, Training of Trainers (utbildning för den som vill bli utbildare i DPC) i november, Helsingborg i december och Nyköping i februari 2021.

 

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår