Nu släpps NYSTA-rapporten: "Stärkta förutsättningar för civilsamhället"

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-6-10

Corona var gnistan. När pandemin i början av året svepte in över Sverige förde den med sig många svåra utmaningar för samhället. Men pandemin kom även att synliggöra en rad brister som fanns där redan innan. Med målet att tackla dessa brister och bidra till ett nytt samhällskontrakt gick i juli 2020 fem stora paraplyorganisationer samman och initierade Nysta; Civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontrakt. 

Ett av gruppens fokusområden handlar om civilsamhällets övergripande förutsättningar, och det arbetet har letts av Fryshusets vd Johan Oljeqvist. Gruppens rapport som släpps nu heter ”Stärkta förutsättningar för civilsamhället”. Här kan ni ta del av rapporten. Det finns också ett poddavsnitt där Johan Oljeqvist intervjuas av Silvia Kakembo från Arena Opinion. Det blir också ett lanseringsevent den 18 juni som ni är välkomna att anmäla er till.

Rapporten ”Stärkta förutsättningar för civilsamhället”

Vad behöver förändras i Sverige för att stärka civilsamhället, välfärden och demokratin? Den frågan har Fryshusets VD Johan Oljeqvist tillsammans med arbetsgruppen för civilsamhällets förutsättningar fördjupat sig i det senaste året. Idag släpper gruppen en rapport med flera konkreta förslag. Visionen är ett Sverige som är världens mest jämlika land för olika människor, på samma sätt som vi lyckats bli ett av världens mest jämlika länder för lika människor. Ta del av förslagen och mer i denna rapport.

Här kan du ladda ner rapporten.

NYSTA_Delrapport_STARKTA_FORUTSATTNINGAR

”Ett bättre Sverige”

Välkommen att anmäla dig till Nystas lanseringskonferens ”Ett bättre Sverige” den 18 juni här!

Poddintervju

Johan Oljeqvist intervjuas av Silvia Kakembo, byråchef för Arenagruppen Opinion.

Vad behöver förändras i Sverige för att stärka civilsamhället, välfärden och demokratin? Ta del av förslagen och mer i det här poddavsnittet med Johan Oljeqvist och Silvia Kakembo.

Om Nysta

Civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontrakt, Nysta, bildades i juli 2020 med målet att tackla de brister som pandemin synliggjort samt bidra till ett nytt samhällskontrakt. De fem paraplyorganisationer som initierade Nysta är: Civos, Ersta Sköndal Bräcke högskola, Famna – riksorganisationen för idéburen välfärd, Forum – idéburna organisationer med social inriktning, Giva Sverige och Fremia.

Läs mer om NYSTA här!

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår