Ny podcast vill skapa dialog för en inkluderande arbetsmarknad

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2019-5-14
verksamhet Liv1

”Men tack för visat intresse” är en ny poddserie med fokus på att öppna upp dialogen för en inkluderande arbetsmarknad med fokus på lösningar nu och i framtiden.

I varje avsnitt tar Rahwa Dagnew tempen på chefer, rekryterare och medarbetare för att reda ut hur inkluderande vår arbetsmarknad faktiskt är.

Tyvärr väljs kompetens bort på grund av rädsla och fördomar. Men vi ser också ett ökat intresse för mångfald i näringslivet. Företag som IKEA, ICA, Åhléns, MC Donalds, Scania, Scandic, Keolis, vårdföretag och äldreomsorg anställer personer med invandrarbakgrund som aldrig förr. Det sker förändringar till det bättre men det går för långsamt och det är fortfarande för få personer som får jobb, säger Rahwa Dagnew, podcastproducent och projektledare på LIV1/Fryshuset.

”Men tack för visat intresse” är skapad av projektet LIV1 på Fryshuset i samarbete med integration.nu. Syftet är att lyfta fler perspektiv och kunna skapa en rättvis bild av dagens arbetsmarknad, nyansera stereotypa fördomar och skapa förutsättningar för en positiv framtid för alla.

Vi vill ge unga verktygen till att förstå arbetsmarknaden genom kunskap och förebilder och samtidigt lyfta berättelser från näringslivet som visar på mångfald som framgångsfaktor, säger Hans Makander, grundare av Integration.nu

Fokusfrågor för podcasten:

  • Varför kulturell mångfald är viktigt för Sverige?
  • Hur den svenska arbetsmarknaden fungerar idag?
  • Varför många företag vill anställa nyanlända?
  • Varför möten och kontakter är helt avgörande för ett inkluderande samhälle?

Första avsnittet är ett samtal med TNG, ett rekryteringsföretag som specialiserat sig på fördomsfri rekrytering och har i samarbete med Furhat Robotics tagit fram Tengai – den fördomsfria roboten. Även konsult- och utbildningsföretaget Amphi som effektivt bidrar med att göra verksamheter inkluderande och icke diskriminerande medverkar.

Lyssna på första avsnittet här

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.