Onsdag 20/10 deltar Vänd oss inte ryggen på Demokratifrukost #18

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-10-18
verksamhet Vänd oss inte ryggen plats Hammarby Sjöstad

Onsdag 20 oktober kl 8.45 är du välkommen att titta in när Vänd oss inte ryggen deltar på Demokratifrukost #18 – Kultur som demokratiskt verktyg.

Arrangör: #ViMåstePrata
Var: Zoom
Datum: 20 oktober
Tid: kl 8.45-9.30
Kostnad: Gratis
Anmäl dig genom att klicka HÄR.

VÄND OSS INTE RYGGEN –  är en demokratifrämjande metod inom FRYSHUSET som ska underlätta för skolan att uppfylla sitt demokratiuppdrag. Syftet är att öka skyddsfaktorer mot destruktiva val och antidemokratiska tankemönster. Kärnkomponenterna är estetiska verktyg, delaktighet och systemet hem-elev-skola. Visionen är att stärka KASAM – känslan av sammanhang, att vara en del av en helhet. Demokrati grundar sig i alla medborgares vilja att samarbeta, resurser att både kunna bidra och ta del av samhällets erbjudanden samt att värna om sin egen frihet lika mycket som det gemensamma. Estetiska lärprocesser stärker gemenskapen, höjer självkänslan och ökar hållbarheten. Estetiska verktyg är demokratiska verktyg. Att få göra sin röst hörd är en rättighet. Att uttrycka sig så att andra vill lyssna är en kunskap.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår