Stöd från en alkohol- och drogterapeut

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-6-4

Nu erbjuder Fryshuset, med stöd från Radiohjälpen, unga i åldern 16-20 år som har anhöriga med ett beroende av alkohol eller droger stödsamtal.

Under Covid-19 tider finns det en stor risk att de som har ett riskbruk eskalerar sitt drickande till skadligt bruk eller ökar sitt missbruk av andra droger. Vi vet att det medför stora negativa konsekvenser för unga anhöriga.

 – Nu behöver vi alla hjälpas åt att möta dessa unga som lever under destruktiva förhållande så att vi kan ge dem stöd att hantera sin hemmasituation, säger Stefan Sylvendahl, alkohol- och drogterapeut på Fryshuset.

Unga anhöriga till missbrukare kan i stor utsträckning uppleva både skam och skuld över familjens situation och de försöker hitta svar på vad de själva gjort för fel. Många gånger försöker de dölja sin situation för att skydda sina anhöriga och de kan framförallt känna sig svikna av vuxenvärden som inte ser och lyssnar på dem. Där kan ett stödsamtal hjälpa till med att sätta ord på sina upplevelser, känslor och tankar.

Om ni möter unga som misstänker har dessa problem eller om du är unga anhörig till någon som missbrukar så hör av er till Stefan Sylvendahl på stefan.sylvendahl@fryshuset.se för att boka in ett stödsamtal. Samtalen kan ske enskilt eller i grupp.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.