Sveriges största hållbarhetsturné blir nationell – och möter tusentals unga från Ystad i söder till Luleå i norr!

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-4-8
verksamhet we_change

Under kommande veckor kommer tusentals elever från hela Sverige att inkluderas i dialogen om framtidens hållbarhetslösningar och vem som bär ansvar för att skapa en hållbar utveckling. Mark, Storuman, Västerås, Trollhättan, Umeå och Kalmar är bara några av de nära 50 kommuner som we_change filmfest intar 2021. 

Om mindre än 10 år ska FN:s globala mål vara genomförda, såväl lokalt som globalt. Detta innebär att samhället nu och under en kort period behöver ta stora steg och genomföra förändringar i flera led. we_change anser att politiskt mod och förmåga att genomföra är avgörande, parallellt med teknisk innovation, ett nytt entreprenörskap och ett mänskligt beteendeskifte.

För att fler unga ska få tillgång till den kunskap de har rätt till sprids i år we_change digital och nationellt.  Genom en filmfest med tillhörande makthavarsamtal belyser arrangörerna olika perspektiv på de komplexa samhällsutmaningar som samhället står inför, och visar hur vi kan få med oss alla för att skapa en mer hållbar värld.

Filmfesten består av två delar: Ett modererat inspirationspass med filmer som belyser social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Denna del syftar till att skapa en röd tråd och, med hjälp av moderator och föreläsare Tina Brahimzadeh, få eleverna att pedagogiskt reflektera över filmernas innebörd. Efter det får eleverna träffa representanter från we_changes samarbetsaktörer och ställa frågor kopplat till organisationernas hållbarhetsarbete och ansvar för att bidra till en hållbar utveckling.

– Unga och nästkommande generationer ska ärva de samhällen vi utvecklar idag och tyvärr de konsekvenser våra handlingar och beslut medför. De behöver inkluderas i arbetet med Agenda 2030 för att vi ska ha en chans att nå Globala målen och fortsätta bygga och stärka hållbara samhällen. Unga sitter på en enorm innovations- och förändringskraft, vi behöver möjliggöra forum där olika aktörer tillsammans med unga arbetar med frågor som handlar om vår gemensamma framtid, säger Rebecca Bergman, we_change.

Huvudpartners till we_change 2021 är IKEA, H&M och SEB.

Datum för turné:
13, 14 och 15 april respektive 20, 21 och 22 april.

Dessa kommuner deltar i we_change filmfest 2021:
Bollebygd, Bollnäs, Borlänge, Borås, Botkyrka, Falun, Finspång, Forshaga, Eksjö, Göteborg, Haninge, Helsingborg, Huddinge, Hudiksvall, Huskvarna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Lidingö, Lund, Luleå, Malmö, Mark, Nacka, Piteå, Ragunda, Ronneby, Skellefteå, Skövde, Sigtuna, Solna, Stockholm, Storuman, Strömsund, Sundbyberg, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Varberg, Västerås, Ystad, Åre, Örnsköldsvik och Östersund.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår