Training of Trainers-utbildning i DPC genomförd

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-6-8
verksamhet Unga Fredsbyggare

I slutet av maj kunde vi äntligen anordna den efterlängtade Training of Trainers-utbildningen i konflikthanteringsmetoden Dialogue for Peaceful Change (DPC).

DPC är den metod vi har använt i Unga Fredsbyggare för att utbilda unga ledare i hur man förstår och bemöter konflikter, och hur man kan agera på ett medlande sätt i konflikt. Metoden har lärts ut till tusentals personer runtom i världen och ger praktisk kunskap i hur vi kan bidra till att minska spänningar mellan människor och skapa fredligare miljöer runtomkring oss.

Vi har haft som mål att DPC ska leva kvar i Sverige och på Fryshuset efter projektets slut. Därför var vi så glada åt att kunna välkomna grundaren av metoden, Colin Craig, till att utbilda ett gäng nya trainers i DPC. De kommer från Fryshuset och från vår samarbetspartner 1200 Kvadrat i Göteborg.

När vi har fler klara trainers kommer vi kunna stärka fler unga i DPC, utbilda personal och andra organisationer, skolor och företag som vill öka sin kompetens inom konflikthantering och medling.

Vi ser fram emot att fortsätta utveckla arbetet med DPC och tackar Colin från Different Tracks för att vi fått in denna fantastiska metod på Fryshuset!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår