Vänd oss inte ryggen inleder samarbete med Västerbottensteatern

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2021-11-4
verksamhet Vänd oss inte ryggen plats Hammarby Sjöstad

Nästa vecka gästar vi Västerbottensteatern i Skellefteå för att äntligen sätta igång samarbete med UngHästen, Västerbottensteaterns ungdomsavdelning. Vi ska hålla gemensamma workshops och träffa representanter för verksamheter i kommunen som arbetar mot barn och unga. På måndag kväll håller vi även en interaktiv föreläsning på deras nyinvigda Sara Kulturhus där vi berättar om Fryshuset och specifikt vår metodutveckling. 

Nu inleds ett samarbete mellan Fryshuset och UngHästen. Målet är en gemensam föreställning och en nationell samling kring demokratifrågor med unga som målgrupp.

Syftet med projektet Vänd oss inte ryggen ligger mycket nära det arbete som UngHästen bedriver, berättar Malin Lundqvist, avdelningschef på UngHästen.

– Ett samarbete med Fryshuset känns för oss helt naturligt och vi har stora förhoppningar på ett givande samarbete. Jag vet att vi ömsesidigt har stor erfarenhet och kompetens som vi kan utbyta för att ytterligare utveckla vårt sätt att arbeta med de svåra frågor som unga idag ofta ställs inför.

Föreläsning med konkreta exempel
På måndag berättar Fryshuset mer om projektet vid en öppen föreläsning på Trappscenen i Sara kulturhus.

– Vår föreläsning kommer att vara informativ, berättande och interaktiv där vi gärna vill ta del av erfarenheter från de i publiken, säger Maria Bolme, Fryshusets projektledare.

Under tisdagen kommer Fryshuset och UngHästen att ha möten med olika representanter från kommunen och starta processen med det gemensamma arbete som på grund av pandemin har skjutits på i över 18 månader.

– – – – – – – – – – –

UngHästen har sedan starten för mer än tjugo år sedan arbetat för och med ungdomar kring ämnen som berör. Skolensemblen spelar teater kring aktuella, svåra och känsliga ämnen för ungdomar på deras arenor och de ger föreställningar och kurser i improvisationsteater. UngHästen är sedan 2009 en del av Västerbottensteatern och har genom åren fått en rad prestigefulla utmärkelser för sitt arbete.

– – – – – – – –

Projektet Vänd oss inte ryggen är ett treårigt demokratiprojekt finansierat av Allmänna arvsfonden. Projektet utvecklar estetiska metoder som ska underlätta och stärka hållbarheten i skolans demokratiuppdrag. Projektet är en del av Fryshusets verksamhet.

Föreläsning om Vänd oss inte ryggen: Måndag 8/11 kl 19.00, Trappscenen, Sara kulturhus. Arrangör: Västerbottensteatern.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår