”Vi vill ge unga verktyg för att göra sina röster hörda”

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-6-4
verksamhet Liv1

Mohamed El Abed från Soundtelling har under tre dagar på uppdrag av Fryshusverksamheten Liv1 Produktion, genomfört en grundkurs i podcastskapande.

Genom att hålla den både fysiskt och digitalt, har unga från alla Fryshus över landet haft möjlighet att närvara.

Mohamed delade med sig av tips och spelade upp exempel från sin resa genom ljudberättandet. Deltagarna fick även testa på att själva skriva och spela in en personlig berättelse.

”Jag tyckte utbildningen gav nya perspektiv på hur man kan göra sin röst hörd. Det var utmanade att på plats skriva, spela in och spela upp för gruppen. Men det var så värt det.”

säger Josefine Guter som var en av deltagarna.

– Vårt mål är att ge unga verktygen de behöver för att göra sin röster hörda. Vi kommer snart även att utbilda unga i film och foto med vår partner Focus Nordic. I höst drar Fryshusets gymnasium igång sin nya passion Digital medieproducent, och då vill vi vara den naturliga fritidsverksamheten för de unga som går där. Säger Karl Bjurman som är verksamhetsansvarig för Liv1 Produktion

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.