Utbildningar och metoder

Vi erbjuder utbildningar, workshops och föreläsningar inom en rad olika ämnen, exempelvis hedersrelaterat våld och förtryck, normer och normkritik, hur man kan jobba med ungdomsgrupper etc. Nedan ser ni aktuella utbildningar. Kontakta oss om du vill ha mer information!

Utbildning inom normmedvetenhet och hedersrelaterat våld och förtryck

Vill er skola lära er mer om hedersrelaterat våld och förtryck för att kunna följa dom ökade kraven i läroplanen? Vi erbjuder praktiska verktyg för personal som arbetar i skolan, i enlighet med den uppdaterade läroplanen. En handbok ingår i utbildningen. Vi har genom våra verksamheter Elektra och Oslagbart gedigen erfarenhet av att möta unga som befinner sig i en hederskontext och omfattande erfarenhet av att arbeta med destruktiva maskulinitetsnormer.

Utbildningens fokus: Hedersrelaterat våld och förtryck, normer med fokus könsnormer, macho/maskulinitet, och normkritik.

Pris: 2500 kr ex moms, inkl. digital handbok.

Kommande tillfällen:

Onsdag 1 februari kl 9-15.30, på Fryshuset i Göteborg
Anmäl dig via länken: https://forms.office.com/r/znMHq1X87F

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få deltagare. Kontakta oss för att  boka ett privat utbildningstillfälle för din arbetsgrupp (minst 10 personer). Frågor? Kontakta alexandra.wittgren@fryshuset.se

 

Grundutbildning i United Sisters metodmaterial, 3 h (digitalt)

Denna utbildning riktar sig främst till yrkesverksamma och ideellt aktiva som möter ungdomar, inom exempelvis kommuner, mötesplatser, fritidsgårdar och skolor som vill lära sig mer om normer, grupprocess, och vill använda våra metodmaterial för att leda egna ungdomsgrupper enligt United Sisters metoder. För att beställa och använda våra metodmaterial måste du ha genomgått denna grundutbildning.

Exempel på innehåll: Normkunskap och normkritik, grupprocess, självstärkande arbetssätt med unga, hur skapar vi trygga och inkluderande rum.

Pris: 2600 kr ex moms, inkl. ett ex av Normkunskap A och ett ex av Gruppkompassen (+ ev frakt)

Kommande tillfällen:

Inga planerade datum. Nästa tillfälle kommer hållas VT-23.

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få deltagare.
Kontakta oss för att  boka ett privat utbildningstillfälle för din arbetsgrupp (minst 5 personer), eller om du vill ha en fysisk utbildning istället för digitalt.

Utbildning i riskbedömningsmetoden PATRIARK, 1 heldag eller 2 halvdagar (på plats)
Fysisk utbildning på plats hos er eller på Fryshuset Göteborg.
Denna utbildning syftar till att få en fördjupad förståelse för hedersrelaterat våld och förtryck och ger verktyg för bedömning. Passar till exempel kuratorer, rektorer, och socialpedagoger eller förstelärare som har ett utökat ansvar inom området.

Pris: 3500 kr per person exklusive moms. Manual ingår. Minst 5 deltagare för att utbildningen ska genomföras.

Frågor? Kontakta alexandra.wittgren@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår