Utbildningar och metoder

Vi erbjuder utbildningar, workshops och föreläsningar inom en rad olika ämnen, exempelvis hedersrelaterat våld och förtryck, normer och normkritik, hur man kan jobba med ungdomsgrupper etc. Nedan ser ni aktuella utbildningar. Kontakta oss om du vill ha mer information!

Digital introduktionsutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck – kostnadsfri

Elektra har kämpat mot hedersrelaterat våld och förtryck genom vårt förebyggande och opinionsbildande arbete i över 20 år. Tack vare bidrag från Västra Götalands regionen har Elektra i Göteborg nu möjlighet att sprida våra metoder i regionen. Vi bjuder därför in till en kostnadsfri digital introduktionsutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck för yrkesverksamma som möter unga.

Utbildningen, som är cirka 1h lång, ger er en introduktion till ämnet hedersrelaterat våld och förtryck. Vi erbjuder också fortsatta grundutbildningar och fördjupningsutbildningar vid behov.

Kontaktperson: Malin Hagman
Mejl: malin.hagman@fryshuset.se
Telefon: 0761-269516

 

Utbildning inom normmedvetenhet och hedersrelaterat våld och förtryck – för vuxna som möter unga

Vill er skola/arbetsplats lära er mer om hedersrelaterat våld och förtryck för att kunna följa dom ökade kraven i läroplanen? Vi erbjuder praktiska verktyg för personal som arbetar i skolan, eller som på andra sätt möter unga. Utbildningen är utformad i enlighet med den uppdaterade läroplanen men passar alla som möter unga i sin profession. En handbok ingår i utbildningen. Vi har genom våra verksamheter Elektra, United Sisters och Oslagbart gedigen erfarenhet av att möta unga som befinner sig i en hederskontext och omfattande erfarenhet av att arbeta med destruktiva normer.

Utbildningens fokus: Hedersrelaterat våld och förtryck, normer med fokus könsnormer, macho/maskulinitet, och normkritik.

Kommande tillfällen:

Inga planerade tillfällen, ta kontakt vid intresse.
Kontaktperson: Malin Hagman
Mejl:
malin.hagman@fryshuset.se
Telefon:
0761-269516

Grundutbildning i United Sisters metodmaterial, 3 h (digitalt)

Denna utbildning riktar sig främst till yrkesverksamma och ideellt aktiva som möter ungdomar, inom exempelvis kommuner, mötesplatser, fritidsgårdar och skolor som vill lära sig mer om normer, grupprocess, och vill använda våra metodmaterial för att leda egna ungdomsgrupper enligt United Sisters metoder. För att beställa och använda våra metodmaterial måste du ha genomgått denna grundutbildning.

Exempel på innehåll: Normkunskap och normkritik, grupprocess, självstärkande arbetssätt med unga, hur skapar vi trygga och inkluderande rum.

Kommande tillfällen:

Inga planerade datum. Vid intresse tag kontakt.

Kontakta oss för att  boka ett privat utbildningstillfälle för din arbetsgrupp (minst 5 personer), eller om du vill ha en fysisk utbildning istället för digitalt.

Kontaktperson: Malin Hagman
Mejl: malin.hagman@fryshuset.se
Telefon: 0761-269516