Utbildningar och metoder

Vi erbjuder utbildningar, workshops och föreläsningar inom en rad olika ämnen, exempelvis hedersrelaterat våld och förtryck, normer och normkritik, hur man kan jobba med ungdomsgrupper etc. Nedan ser ni aktuella utbildningar. Kontakta oss om du vill ha mer information!

Digital introduktionsutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck – kostnadsfri

Elektra har kämpat mot hedersrelaterat våld och förtryck genom vårt förebyggande och opinionsbildande arbete i över 20 år. Tack vare bidrag från Västra Götalands regionen har Elektra i Göteborg nu möjlighet att sprida våra metoder i regionen. Vi bjuder därför in till en kostnadsfri digital introduktionsutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck för yrkesverksamma som möter unga.

Utbildningen, som är cirka 1h lång, ger er en introduktion till ämnet hedersrelaterat våld och förtryck. Vi erbjuder också fortsatta grundutbildningar och fördjupningsutbildningar vid behov.

Kommande tillfällen:

När: Tisdag 4 april kl.10.00-11.00.
Var: Digitalt, länk skickas ut via mejl.
Anmälan: senast 3 april via länken: https://forms.office.com/e/U6ihHMsZC0

Kontaktperson: Alexandra Wittgren
Mejl: alexandra.wittgren@fryshuset.se
Telefon: 0760010646

 

Utbildning inom normmedvetenhet och hedersrelaterat våld och förtryck

Vill er skola lära er mer om hedersrelaterat våld och förtryck för att kunna följa dom ökade kraven i läroplanen? Vi erbjuder praktiska verktyg för personal som arbetar i skolan, eller som på andra sätt möter unga. Utbildningen är utformad i enlighet med den uppdaterade läroplanen. En handbok ingår i utbildningen. Vi har genom våra verksamheter Elektra och Oslagbart gedigen erfarenhet av att möta unga som befinner sig i en hederskontext och omfattande erfarenhet av att arbeta med destruktiva maskulinitetsnormer.

Utbildningens fokus: Hedersrelaterat våld och förtryck, normer med fokus könsnormer, macho/maskulinitet, och normkritik.

Pris: 2500 kr ex moms, inkl. digital handbok.

Kommande tillfällen:

Datum: 3 maj 2023
Tid: 9-16
Adress: Fryshuset Göteborg, Nedre Kaserngården 5, Kviberg
Kostnad: 2500 kr ex moms per person, inkl. digital handbok.
Sista anmälningsdag: fredag 28 april kl 14.00. OBS! Avanmälan efter detta datum debiteras 200 kr.
Vi bjuder på kaffe/te samt fika, och en lättare lunch i form av wrap/baguette. Det finns micro om man vill ta med sig annan lunch.

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få deltagare. Kontakta oss för att  boka ett privat utbildningstillfälle för din arbetsgrupp (minst 10 personer). Frågor? Kontakta alexandra.wittgren@fryshuset.se

 

Grundutbildning i United Sisters metodmaterial, 3 h (digitalt)

Denna utbildning riktar sig främst till yrkesverksamma och ideellt aktiva som möter ungdomar, inom exempelvis kommuner, mötesplatser, fritidsgårdar och skolor som vill lära sig mer om normer, grupprocess, och vill använda våra metodmaterial för att leda egna ungdomsgrupper enligt United Sisters metoder. För att beställa och använda våra metodmaterial måste du ha genomgått denna grundutbildning.

Exempel på innehåll: Normkunskap och normkritik, grupprocess, självstärkande arbetssätt med unga, hur skapar vi trygga och inkluderande rum.

Pris: 2600 kr ex moms, inkl. ett ex av Normkunskap A och ett ex av Gruppkompassen (+ ev frakt)

Kommande tillfällen:

Inga planerade datum. Nästa tillfälle kommer hållas VT-23.

Utbildningen kan komma att ställas in vid för få deltagare.
Kontakta oss för att  boka ett privat utbildningstillfälle för din arbetsgrupp (minst 5 personer), eller om du vill ha en fysisk utbildning istället för digitalt.

Utbildning i riskbedömningsmetoden PATRIARK, 1 heldag eller 2 halvdagar (på plats)
Fysisk utbildning på plats hos er eller på Fryshuset Göteborg.
Denna utbildning syftar till att få en fördjupad förståelse för hedersrelaterat våld och förtryck och ger verktyg för bedömning. Passar till exempel kuratorer, rektorer, och socialpedagoger eller förstelärare som har ett utökat ansvar inom området.

Datum: 4 maj 2023
Tid: 9-16
Adress: Fryshuset Göteborg, Nedre Kaserngården 5, Kviberg
Kostnad: 2500 kr per person exklusive moms. Manual ingår. Minst 5 deltagare för att utbildningen ska genomföras.
Sista anmälningsdag: fredag 21 april kl 14.00. OBS! Vid avanmälan efter detta datum och tid debiteras 400 kr pga. kostnad för kursmaterial som beställs i förväg.
Vi bjuder på kaffe/te samt fika, och en lättare lunch i form av wrap/baguette. Det finns mikro om man vill ta med sig annan lunch.

Frågor? Kontakta alexandra.wittgren@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår