image

Webshop

by fryshuset är Fryshusets webshop för "good fashion" och merchandise. Här hittar du kollektioner som lyfter viktiga ämnen och frågor, ur ett ungt perspektiv. Bär deras budskap. Starta nya konversationer. Tillsammans kan vi skapa en framtid som räknas, för alla.  

Om våra kollektioner

Tillsammans med unga skapar vi unika budskapskollektioner som tar sig an frågor som vi och våra unga jobbar aktivt med att påverka och förändra. Kollektionerna ger oss möjlighet att lyfta ungas röster i viktiga ämnen. Ett sätt för unga att genom Fryshuset delta och påverka samhällsdebatten. Och en chans för vuxna att alliera sig och lyssna.

All vinst går tillbaka till Fryshusets verksamhet för och med unga.

Bär deras budskap. Starta nya konversationer. Tillsammans kan vi skapa en framtid som räknas, för alla. 

 

 

Minority is the warmest colour

Vår första kollektion är Minority is the warmest colour, och tar sig an ämnet rasism utifrån ett ungt perspektiv. Sex olika budskap som reflekterar erfarenheter och tankar om minoritet, identitet och makt.

– Den här kollektionen är en påminnelse om vikten av att lyssna för att få nya perspektiv. Men också en hyllning till våra unga för deras klokhet, mod och framtidstro. Vi arbetar ständigt för att unga ska få ta plats och känna att deras röster räknas, att dom är framtiden. Den här kollektionen gör det möjligt för andra att bära deras budskap och sprida dom vidare för nya perspektiv, insikter och samtal, säger Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm.

Budskapen har arbetats fram tillsammans med ungdomar kopplade till Fryshusets verksamheter och speglar frustration och utanförskap men också hopp, värme och gemenskap.

– Den här kollektionen sätter ord på flera olika perspektiv i den här frågan, även delar som annars kanske utelämnas. Jag tror att en viktig del av processen för att starta förändring, ligger i att formulera vad som är problemet och känslorna kring det. Känslor gör det lättare för människor att relatera, få nya insikter och starta nya konversationer, säger Isabella Castillo Inostroza, elev på Fryshusets gymnasium i Stockholm

Plaggen är unisex, fair wear och GOTS-certifierade och tillverkade av ekologisk bomull och finns att köpa på www.byfryshuset.se.