Story

Hur skulle du bedriva  dig själv?

Jättevanlig, jag kommer från Angered, Hammarkullen, och jag beter mig som alla andra och beter mig som alla andra där. Jag är glad och sprallig. På min studentskylt stod det att jag är ”klassens mamma”. Jag är caring och ger bra råd.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

Min gård, min förort. Det är där jag finner energi, där jag hör hemma. Där jag känner mig som mest trygg och får inspiration. Jag vill förbättra hur det ser ut där. I dagsläget ser det inte så bra ut, det finns kriminalitet och det finns sämre umgängen. Och det finns ett dåligt socioekonomiskt tillstånd, arbetslöshet, ensamkommande flyktingar, ensamstående mammor. En mix av saker som kan gå dåligt. Men det är fina människor som bor där.

Det finns ju gängkriminalitet och dödsskjutningar, jag tror inte lösningen är mer budget och ökade insatser eller bättre polis för jag anser att polisen är samhällets resurs när det är en kris. Det finns ju även förslag att militären ska komma, tungt beväpnade grönklädda män, som om det var ett krigsfält eller att det behövs ett yttre försvar. När man målar upp en bild av att vi bara måste lösa det, men inte som ett samhälle utan som skadedjur, då blir det skadedjur.

Jag tycker att det är samtal och bättre skolor och möjligheter som behövs. Om barn i ung ålder får sysselsättning och hittar sin passion i livet, har ett bra stabilt liv, då behöver de inte vända sig till det sista som finns. Och det är inte så svårt att uppfylla. Det är bara att ha fler behöriga lärare och låta polisen vara mer än bara försvar. Det handlar om praktiska saker, inte ett budgetförslag, mer ett socialt perspektiv för det är människor det handlar om inte bostäder.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Det beror vem det är. Hitta en fritid, stressa inte för mycket, det kommer lösa sig. Engagera dig i sånt du tycker är roligt, konst, dans, musik, kläder. Engagemang leder till glädje.

Vad är din största utmaning just nu?

Mig själv, jag sätter för många hinder för mig själv, jag tror inte på mig själv. Jag behöver knäcka mig själv som ett Kinderägg. Almedalen är en bra utmaning för att jag ska kunna utvecklas.

Vad tycker du är roligaste just nu?

Mina pojkar som jag tränar i fotboll och att det är sommar. Och att jag ska vara med i Almedalen, jag känner mig hedrad som får vara med.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.