Story
plats Husby

Hur skulle du bedriva  dig själv?
En glad tjej, försöker vara positiv. Jag är driven, motiverad, ambitiös. Det har nog alltid funnits i mig. Det har bara tagit olika skepnad, tex i basket som jag spelat sedan jag var liten, nu coachar jag och dömer också.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

Mitt område, Husby, och människorna som bor där, gemenskapen vi har. Det är ingen ”no-go zone” som dom säger. När jag flyttade därifrån fick jag ännu mer perspektiv. Man ska kunna se människor som en person när det gäller ungdomsbrottslighet, varför människor blir som dom blir och förstå förutsättningarna, se människan bakom. När politik blir mer relaterbar har jag förstått att allting är politik.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Det är mycket stress och sånt, jag vill säga alltid löser sig, satsa på det du vill göra, satsa på din passion så löser sig allt annat. Var inte så hård mot dig själv. Ditt värde definieras inte av ditt betyg och din sport, låt inte andra definierad dig.

Vad är din största utmaning just nu?

Jag är väldigt hård mot mig själv, jag är min största kritiker. Jag försöker att ändra på det men det är nu man ska veta vad man ska göra och vara redo för nästa steg. Så jag försöker vara okej med att vara tillräcklig. Det måste man alltid jobba på.

Jag har väldigt drivna föräldrar. De kom hit när de var 16, 18 år nånting. De har jobbat väldigt hård för att vi ska få de möjligheterna de inte fick. De pushar mig på ett väldigt bra sätt, det är bara det att jag pushar mig själv ännu hårdare. För jag känner ibland att jag måste vara det barnet de förtjänar. För mig själv, jag måste ta vara på deras uppoffringar.

Vad tycker du är roligaste just nu?

För en månad sen såg jag fram mot studenten, men nu är det över. Nu ser jag fram emot, alltså allt jag vet är skola, nu ser jag fram emot vuxenlivet. Nu måste man ta stora beslut som kan påverka ens framtid. Så småningom börja på universitet, resa, lära känna mig själv lite bättre. Hitta mig själv.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.