“Tro på din vision och våga lita på att du klarar det!“

 

 

Michelle Latif är en 20-årig dansare från Järfälla. Hon är danslärare, drömmer om att plugga medicin, och är sedan våren 2019 även social entreprenör. Det var då hon lanserade plattformen Dance for humanity 2019 – ett dansevent för alla dansare oavsett ålder, bakgrund och genre med det välgörande syftet att samla in pengar till organisationen Ronald McDonald hus i Huddinge där familjer med ett sjukt barn får ett hem nära sjukhuset under behandling.

Michelles tips för att driva och genomföra ett event:

Din vision – Har du en idé eller tanke som du vill göra till verklighet kan du börja med att skriftligt göra tankar till text. Vad har du för vision? Vad krävs för att förverkliga den? Varför är den unik och vad gör den speciell?

Utarbetning – Börja göra en projektplan som inkluderar syftet och målsättningen med idén, vilka resurser som behövs och en tidsplan på hur lång tid du tror projektet kommer ta eller hur lång tid du har kvar till mål. Börja även skissa på en budget och kommunikationsplan. Det kan dessutom vara bra att notera vilka svagheter idén har och fundera ut lösningar på dessa.

Stöd – Vilka plattformar kan du använda och ta hjälp av för att kunna utföra ditt projekt? Har någon haft en liknande vision? Vad krävdes då och hur kan du använda andra personers lärdomar och insikter? Hur får du tag på de resurser du behöver?

Tro på din vision och våga lita på att du klarar det! Håll huvudet högt och sikta på målet!

Michelle är en del av Powerhouse, Fryshusets hub för ungt socialt entreprenörskap.

 

_______________________________________

I porträttserien Young Essentials får vi inblick i några av de tankar och funderingar som Fryshusets unga har om identitet, kultur, hopp och framtid. Allt det som är så viktigt för att skapa starka individer som kan förändra världen både idag och imorgon. Det är dags att lyfta upp och ta tillvara på den unga kreativitet som finns inom Fryshusets och universums väggar.

Möt våra Young Essentials.

Foto: Christine Leuhusen

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.