Story
plats Malmö

Hur skulle du bedriva dig själv?

Jag skulle nog säga stöttande, ansvarsfull, omtänksam, kreativ och en ledare. Jag leder en killgrupp i en annan organisation och är ordförande för en organisation som heter Ensamkommandes förbund i Malmö. Jag pushar och peppar människor. Både med kompisar i mitt eget liv och i jobb och i min organisation.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

När jag kom till Sverige som ensamkommande flykting 2015 var jag intresserad av integrationsfrågor och det har utvecklats de senaste åren. Jag brinner för integration, psykisk ohälsa och missbruk som är inblandat i integrationsfrågan. Misslyckas integrationen hamnar många nyanlända i utanförskap, i sin egen kultur men även från det svenska samhället vilket många gånger leder till psykisk ohälsa. Många unga killar hamnar i missbruk och kriminalitet på grund av arbetslöshet, hemlöshet bristen på utbildning. De har levt gömda eller är papperslösa så de har inte fått den möjligheten. Jag vill förebygga och stoppa att inte flera ungdomar lider av psykisk ohälsa och missbruk. Missbruk och psykisk ohälsa har alltid en orsak, det handlar inte om att alla vill ta droger. Det saknas förebilder för personerna i dessa grupper.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Ha tålamod, allt kommer, det är aldrig för sent att börja. Både när det gäller utbildning och jobb. Även om man missat flera år. Vi ungdomar blir så lätt irriterade och provocerade. Att ha tid för varandra är viktigt också.

Vad är din största utmaning just nu?

Jag ska gå 3:an på gymnasiet, men jag vet inte vilken väg jag ska ta efter gymnasiet.

Vad tycker du är roligast just nu?

Att tänka på Almedalen, att få träffa så många som möjligt från alla organisationer och företag så att jag kan bredda mitt nätverk. Och att se resultatet vi ska få, det är jätteintressant. Få veta vad vårt arbete lett till.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår